Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μνημόνιο με φόντο τις ενεργειακές πηγές στην Κύπρ

Πολύ «θλιμμένος» εμφανίστηκε ο κομμουνιστής πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, για την συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και της Τρόικας. Επώδυνη χαρακτήρισε την συμφωνία στο διάγγελμα του προς τον Λαό ο αριστερός πρόεδρος. Το βασικό επιχείρημα του Χριστόφια θύμισε έντονα Ελληνικό κοινοβούλιο προ του πρώτου μνημονίου, όταν λέγανε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρηματοδότησης. Ο Χριστόφιας είπε ότι δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης η προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, αλλά δεν κατέστη εφικτή η εύρεση άλλης πηγής χρηματοδότησης.

Φυσικά, ούτε λόγος για το προφανές: Ότι δηλαδή η Κύπρος εντάχθηκε άμεσα και χωρίς περιστροφές σε μνημόνια και τρόικες, λόγω των πλουτοπαραγωγικών πηγών της και συγκεκριμένα των ενεργειακών κοιτασμάτων της. Ενώ εντύπωση προκαλεί πως ο – φανατικός μπολσεβίκος – Χριστόφιας δήλωσε ευθαρσώς ότι ένα μεγάλο κομμάτι της «δόσης» θα πάει στην στήριξη των τραπεζών. Συγκεκριμένα είπε ότι 10 δισ. ευρώ θα πάνε στις τράπεζες, ενώ 1,5 δισ. ευρώ θα πάνε για την κάλυψη των ελλειμμάτων. 

Η όλη ιστορία, βέβαια, έχει παιχτεί ήδη στην μητρόπολη με τους πράσινους και τους μπλε, ενώ συντόμως το κόκκινο sequel, με ροζ απόχρωση αναμένεται να «παιχτεί» συντόμως, αφού η καταγγελία «ψόφησε» για τον ΣΥΡΙΖΑ και ξημέρωσε η – κατά τα άλλα – νεοδημοκράτικη επαναδιαπραγμάτευση.

Exit mobile version