Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φορολογική γκιλοτίνα για τους Έλληνες

Φορολογικό νομο-Σχέδιο: Eκδίωξης των εναπομεινάντων Ελληνικών επιχειρήσεων προς γείτονες χώρες κ΄ Υφαρπαγής του μικρού αγροτικού κλήρου της χώρας!

Μετά από αλλεπάλληλες περιφερειακές αλλαγές και δήθεν υπαναχωρήσεις σύμφωνα με την πάγια επικοινωνιακή πολιτική τους, εν ήδη δημοσίας ενδο-συγκυβερνητικής διαβούλευσης, οι κκ. Στουρνάρας, Σαμαράς και λοιποί, αποφάνθηκαν πως ο φορολογικός συντελεστής καθαρών κερδών για τις επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται ακόμα στην χώρα μας θα πρέπει να αυξηθεί κατά 30% και από το 20% να πάει στο 26%.

Όταν οι γειτονικές προς εμάς Βαλκάνιες χώρες έχουν τον αντίστοιχο συντελεστή στο 10% η συγκυβέρνηση ως μέρος της … αναπτυξιακής της πολιτικής (!), αυξάνει τον εγχώριο συντελεστή στο 26%. Να μην μείνει δηλαδή καμία επιχείρηση πλέον στην χώρα μας. Και γιατί να μείνει άλλωστε όταν το «σήμα» που λαμβάνει από τον κ. Σαμαρά είναι να τα μαζέψει και να σηκωθεί να φύγει από την Ελλάδα.

Η συντελεστής φορολόγηση στην πηγή, δηλαδή στα καθαρά κέρδη, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συντελεστές που διαμορφώνουν την απόφαση κάθε επιχείρησης περί δραστηριοποίησής της σε μία χώρα ή όχι. Όταν λοιπόν οι κκ. Στουρνάρας και Σαμαράς αποφασίζουν ότι δεν θα πρέπει να είναι μόνο 100% υψηλότερος από ότι στις γειτονικές μας χώρες, αλλά 160% υψηλότερος, τότε αντιλαμβανόμαστε όλοι πως οδηγούν την αγορά να φύγει από την χώρα μας.

Για τις δε αγροτικές μας οικογένειες, προβλέπουν βιβλίο εσόδων και εξόδων από το 2014 ανεξαρτήτου μεγέθους κλήρου. Γνωρίζουμε πως στην χώρα μας ο αγροτικός κλήρος είναι κατά κόρων μικρός και διάσπαρτος. Μόλις και μόλις που επαρκεί για την συντήρηση και την διαβίωση των αγροτών μας.

Αντί λοιπόν να χτυπήσει ανελέητα τους μεσάζοντες που δεν πίνουν μόνο το αίμα των αγροτών και των κατοίκων της επαρχίας ξεζουμίζοντας την αγροτική οικονομία, αλλά και των κατοίκων των πόλεων στεγνώνοντας τα πορτοφόλια τους, η συγκυβέρνηση στην ανικανότητά της να συγκροτήσει έναν αποτελεσματικό κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό, ρίχνει όλο της το βάρος στο εύκολο θύμα. Τον αγρότη και την αγρότισσα του μικρού κλήρου, της μικρής παραγωγής, που ανήμποροι από το 2014-2015 να ανταπεξέλθουν θα αναγκαστούν να πουλήσουν την γη τους στα μεγάλα συμφέροντα!

Οι στόχοι λοιπόν και του νέου αυτού φορολογικού νομο-Σχεδίου είναι συγκεκριμένοι και πολύ καλά μελετημένοι. Να διώξουν τις παραγωγικές Ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν ουσιαστικές και υγιείς θέσεις εργασίας ώστε να δώσουν και άλλο χώρο στα εγχώρια καρτέλ και πολυεθνικά μεγαθήρια από την μία μεριά και να υφαρπάξουν τον κλήρο των αγροτών μας προς όφελος των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων που σύντομα θα εισέλθουν αγοράζοντας δεκάδες χιλιάδες στέμματα για λογαριασμό των ξένων μετόχων τους από την άλλη!

Εύγε κ. Σαμαρά!

Οικονομικός Παρατηρητής

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/forologikh-gkilotina-gia-tous-ellhnes#.UMRg24OcdHc

Exit mobile version