Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Γεώργιος Δροσίνης!

δροσινης

Άλλος ένας από τους σπουδαίους ποιητές μας, που οι καθοδηγητάδες “προοδευτικοί” ινστρούχτορες, τον έχουν θάψει όσο πιο βαθιά γίνεται, επειδή το έργο του μιλάει για Ελλάδα!

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του θα του αφιερώσουμε λίγες αράδες μπροστά στο μεγάλο του έργο!

Ο Γεώργιος Δροσίνης (9 Δεκεμβρίου 1859 – 3 Ιανουαρίου 1951) ήταν Έλληνας ποιητήςπεζογράφος και δημοσιογράφος. Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της ανανεωτικής Νέας Αθηναϊκής Σχολής στην ποίηση και της ηθογραφίας στην πεζογραφία. Η πρώτη ποιητική του συλλογή Ιστοί Αράχνης σηματοδότησε την εμφάνιση της Νέας Αθηναϊκής Σχολής ενώ το διήγημά του Χρυσούλα κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πρώτο διαγωνισμό διηγήματος του περιοδικού «Η Εστία» το 1883.

Γεννήθηκε σε ένα αρχοντικό της Πλάκας στην Αθήνα από γονείς Μεσολογγίτες.Η οικογένεια του Δροσίνη, εκτός από εύπορη ήταν και γνωστή για τη συνεισφορά της στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821. Παππούς του ήταν ο Γιώργης Καραγιώργης, που σκοτώθηκε στην Έξοδο του Μεσολογγίου το 1826 ενώ ο προπαππούς του ήταν ο Καπετάν-Αναστάσης Δροσίνης, γνωστός και ως ο Πρωτοκλέφτης των Αγράφων.Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και μεταγράφηκε στη φιλοσοφική σχολή μετά από σύσταση του Νικόλαου Πολίτη.

Στις ημέρες μας δυστυχώς δεν υπάρχουν πια μεγάλα πνεύματα του πολιτισμού! Την θέση τους έχουν πάρει κάποια θλιβερά ράκη του μίζερου σήμερα και γεμίζουν τις καρδιές των νέων, με σκουπίδια, αντί για Ιδανικά και για αυτό βλέπουμε τόσες αυτοκτονίες… Όμως, υπάρχει μία ελπίδα και αυτή είναι η ανατολή μιας Χρυσής Αυγής!

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τα εξαιρετικά ποίηματά του:

http://users.uoa.gr/~nektar/arts/poetry/gewrgios_drosinhs_poems.htm#%CE%97_%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%91_%CE%9C%CE%91%CE%A3

Exit mobile version