Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Ειδικές Μονάδες ή ομάδες επιδείξεων;» – Επιστολή από έναν Ένστολο

untitled__article

 

Ανοικτή επιστολή από έναν Ένστολο με αποδέκτες τους κ.κ. Κωσταράκο (Α/ΓΕΕΘΑ) και Γκίνη (Α/ΓΕΣ)

Μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε και πάλι με την απόφαση του ΓΕΣ να πραγματοποιήσει νέα δημόσια επίδειξη με τη συμμετοχή των «μυστικών μονάδων» του (ΕΤΑ και Ζ’ ΜΑΚ). Αναφέρει σχετικά το έγκυρο defencenet.gr:  «Αυτή τη φορά η επίδειξη των Ειδικών Δυνάμεων του ΕΣ πραγματοποιήθηκε για τον επισκεπτόμενο την χώρα μας αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας αντιστράτηγο Ljubisa Dilkovic. Οι επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες αυτού του είδους έχουν πλέον αρχίσει να εγείρουν ερωτηματικά για την αντίληψη των επιτελών όσον αφορά το ρόλο και τους τρόπους βέλτιστης αξιοποίησης των Ειδικών Δυνάμεων καθώς συστηματικά επιλέγεται το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Ν Πέραμο για την υλοποίηση δραστηριοτήτων αυτής της μορφής».

Η Χρυσή Αυγή έλαβε προ ολίγου ηλεκτρονικό μήνυμα που περιέχει ανοικτή επιστολή ενός Ενστόλου προς την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια:

Παρακολουθώντας τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις των πλέον επίλεκτων μονάδων του Ελληνικού Στρατού, τίθεται το ερώτημα: «ποιες είναι οι προθέσεις του ΥΠΕΘΑ και κατ’ επέκταση του ΓΕΣ και ποια η πραγματική αποστολή των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού;».

Όταν έχεις εντός του λεκανοπεδίου τις πλέον επίλεκτες και επιχειρησιακές μονάδες του ΕΣ (βλ. ΕΤΑ,Ζ’ ΜΑΚ,2α ΜΑΛ) και αναλώνουν τόσο χρόνο σε δραστηριότητες άσχετες με το αντικείμενο τους είναι επόμενο να εγείρονται πολλά ερωτηματικά. Αρκεί να αναφερθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι παραπάνω Μονάδες έχουν χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές  για επιδείξεις σε αξιωματούχους ξένων κρατών, επιδείξεις που κανέναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα δεν έχουν, αφού ο τρόπος που εκτελούνται αποσκοπεί μονάχα στον εντυπωσιασμό του εκάστοτε επισκπέπτη και τίποτα πραπάνω.

Επιπλέον, το προσωπικό των παραπάνω μονάδων χρησιμοποιείται με εντελώς λαναθασμένο τρόποκαι αυτό είναι εμφανές στα δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που ακολουθούν: Πρώτον η φύλαξη του ΓΕΕΘΑ, όπου μετά τα πρόσφατα επεισόδια και την εισβολή πολιτών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εντός των εγκαταστάσεων του Υπουργείου ο κ. Κωσταράκος αποφάσισε να «αξιοποιήσει» τις καλύτερες μονάδες που διαθέτει δίνοντας τους… «ρόλο ΜΑΤ» και να τις επιφορτίσει με καθήκοντα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Στρατονομίας.

Δεύτερον κατά την πρόσφατη επίσκεψη Μέρκελ προσωπικό(στελέχη και κληρωτοί) της 2ας ΜΑΛ χρησιμοποιήθηκε σαν άγημα απόδοσης τιμών, πράγμα δυστυχώς πολύ συνηθισμένο για την συγκεκριμένη μονάδα. Και όλα αυτά σε μία δύσκολη για το Στράτευμα περίοδο, που τα Επιτελεία έπρεπε να λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας κάθε Μονάδας και την ελάχιστη ενασχόληση(και άκυρη ταλαιπωρία) των στελεχών σε άσχετα αντικείμενα, που δεν έχουν σχέση με την Αποστολή τους.

Αντ’ αυτού οι ιθύνοντες  περιορίζουν συνεχώς τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μειώνουν τις σχετικές δαπάνες(έλλειψη πυρομαχικών κλπ) και προτιμούν να ξοδεύουν χρόνο, χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό για επιδείξεις και αγήματα. Θα σταματήσει κάποιος τον κατήφορο;

ΕΝΣΤΟΛΟΣ

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eidikes-monades-h-omades-epideijewn-epistolh-apo-enan-enstolo#.UMTbVeQzygw

Exit mobile version