Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κυβέρνηση πουλάει τα υποβρύχια και οι Τούρκοι πανηγυρίζουν!

ship_ssk_u-214_s120_papanikolis_hdw_kiel_gdk_ccsa3_lg__article

 

Στην πώληση δύο υποβρυχίων τύπου 214, από αυτά που βρίσκονται στο στάδιο της αποπεράτωσης και προορίζονται για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με στόχο να “διασωθούν” τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Συγκεκριμένα, πιθανότερος πελάτης είναι η Αίγυπτος καθώς ως φαίνεται «επανδρώνεται» έχοντας ήδη αγοράσει δυο υποβρύχια του σχεδίου Type 209 με έγκριση της γερμανικής κυβέρνησης. Επιπροσθέτως, βάσει πληροφοριών η Ελληνική κυβέρνηση προχωρά στην πώληση των υποβρυχίων προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι για τη χρηματοδότηση των ναυπηγείων. Με λίγα λόγια, αποδυναμώνει πλήρως την υποβρύχια ισχύς της χώρας για να διασώσει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που επί της ουσίας χωλαίνει σε παραγγελίες και με την  Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, η Ελλάδα είναι «δεμένη χειροπόδαρα» στο να πράξει σύμφωνα με το δικό της συμφέρον.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους προσφέρουμε “βούτυρο” για το “ψωμί” της επεκτατικής τουρκικής πολιτικής, ενώ η τούρκικη Radikal γράφει: «Πωλεί ακόμη και τα υποβρύχια» και προσθέτει « η χρεοκοπημένη Ελλάδα που είχε αναφερθεί πως ενδέχεται να πουλήσει τα νησιά της, τώρα φαίνεται πως πουλά τα υποβρύχια της». Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως προαναφέρθηκε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό πραγματοποίησε ηγεμονική εμφάνιση με τουρκική φρεγάτα να φτάνει μέχρι το Σούνιο, για άλλη μία φορά.

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-kubernhsh-poulaei-ta-upobruchia-kai-oi-tourkoi-panhgurizoun#.UMUDy4OcdHc

Exit mobile version