Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η λεγόμενη κρίση των χρεών (Μέρος β’)

xreos

Υπερεξουσία και συγκεντρωτισμός του Κεφαλαίου (παραγωγικού και χρηματοικονομικού) στα λεγόμενα “αόρατα χέρια” θα συνεχίζουν να δίνουν χρηματικά δώρα, παρόλο που γνωρίζουν ότι δεν θα πληρωθούν ποτέ. Οι διευθυντές των τραπεζών δεν ήταν τόσο “πονηροί” και τελικά δεν άλλαξαν την στάση τους όσον αφορά τα χρηματικά δώρα. Όπως γνωρίζουμε όλοι πλέον, οι απαιτήσεις του Τρίτου και Τέταρτου κόσμου θεωρούνται σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα των τραπεζών. Όσο πιο πίσω πηγαίνουμε, παρατηρούμε ότι στο παρελθον οι χρεώστριες χώρες (Μεξικό,Βραζιλία,Αργεντινή) ήταν χρεωκοπημένες.

Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε ακόμα και σήμερα τι σημαίνει κρατική χρεωκοπία. Απλά δεν έχουν μετρητά σε σκληρό νόμισμα και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να μην έχουν.Ναι μεν έχουν τεράστιο πλούτο, για παράδειγμα το Μεξικό, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες των γεωλόγων έχει μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου απο την Σαουδική Αραβία – αλλά δεν έχουν καθόλου μετρητά στην τσέπη, και μάλιστα για τον απλούστατο λόγο ότι οι εύποροι έχουν επενδύσει τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Κεφάλαιο και περιούσια Συναγωνιστές δεν είναι ταυτόσημα με τα μετρητά στην τσέπη.

Το πρόβλημα των αναπτυσσόμενων χωρών και των χωρών του Νότου της Ευρώπης έχει μεγαλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο από τα ΜΜΕ, ώστε με ρωτούν συνέχεια οι πιο διαφορετικοί άνθρωποι  (όπως εργάτες, οδηγοί ταξί, δάσκαλοι, φοιτητές και οικονομολόγοι) τι θα συμβεί αν αυτές οι χώρες δεν μπορέσουν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους. Αυτή η ερώτηση είναι αναχρονισμός γιατί, ωστόσο, ένα πράγμα είναι σήμερα ήδη γνωστό: Τα χρέη δεν πρόκειται να ξεπληρωθούν ποτέ και τους προβληματισμούς του στιλ “αν” και τι θα “συνέβαινε” μπορούμε άνετα να τους ξεχάσουμε. Οι πιστώσεις είναι σχεδόν χαρισμένες στο Τρίτο κόσμο κι αυτό γιατί είναι πολιτικές πιστώσεις. Οι πιστώτριες τράπεζες θα παρατείνουν απεριόριστα τις απαιτήσεις τους και θα τις διαγράψουν σιγά σιγά. Οι τραπέζες κάνουν τελικά την δουλειά τους με τέτοιο τρόπο, ώστε οι πιστολήπτες να πρέπει πάντα να πληρώνουν υψηλότερους τόκους και οι αποταμιευτές να παίρνουν χαμηλότερους. Τα μεγάλα περιθώρια τόκου είναι λοιπόν “λογικά”, γιατί με αυτά θα καλυφθούν οι αποσβέσεις. Ο λανθάνων πληθωρισμός, που πρόερχεται απο τα απλήρωτα χρέη, ακυρώνει επιπλέον τις απαιτήσεις και τις καταναλώνει μέσα σε 30-40-50 χρόνια.

Οι πιστώσεις που έχουν δοθεί είναι παγωμένες. Παρ´όλα αυτά δεν θα συμβεί τίποτα στις πιστώτριες τράπεζες. Γιατί πίσω απο το Παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα βρίσκεται το ” ΝΑΤΟ” των Εκδοτικών Τραπεζών το οποίο τυπώνει χρήμα όποτε θέλει και “εξάγει” πληθωρισμό. Στην ουσία όλα αυτά γίνονται εις βάρος του δικού μας βιοτικού επιπέδου, το οποίο θα μπορούσε να είναι υψηλότερο, αν δεν υπήρχαν αυτές οι ύποπτες πιστώσεις και τα σύνθετα χρηματοικονομικά παράγωγα, τα οποία μεταφέρουν το χρέος για 100 χρόνια μετά.

Μόνο οι λογιστές πρέπει να ανησυχούν στο Παγκόσμιο Χρηματοικονομικό σύστημα, οι οποίοι πρέπει στους ισολογισμούς τους να τακτοποιούν τα διάφορα κονδύλια των χρεώσεων και πιστώσεων με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι όμορφα παραποιημένα. Όταν λοιπόν μου κάνουν την ερώτηση τι θα συμβεί απαντώ απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Η άλλη ερώτηση που απαντώ είναι “Τι θα συνέβαινε, όμως, αν ξαφνικά γινόταν ένα θαύμα και οι χρεώστριες χώρες ξεπλήρωναν όλα τα χρέη τους μονομιάς;” Απαντώ: θα βρισκόμασταν μπροστά σε μεγαλύτερες επιπλοκές. Γιατί τι θα έκαναν οι πιστώτριες τράπεζες με 1 τρισεκατομμύριο ευρώ ξαφνικά;
Θα έπρεπε να βρούν η να υποδουλώσουν νέους πιστολήπτες και θα παρασύρονταν, δίνοντας χρήματα σε αμφίβολους χρεώστες. Η λύσσα της κερδοσκοπίας θα αναζωπυρωνόταν ακόμα περισσότερο και ένας τερατώδης πληθωρισμός θα ανέβαζε τιμές και μισθούς στα ύψη. Θα έπεφταν χρήματα σε κράτη του Ανατολικού μπλόκ και ΟΧΙ μόνον με χαμηλό τόκο, με τα οποία θα μπορούσαν να ρίξουν χρήματα σε πολεμικό εξοπλισμό. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα υπήρχε κανένα συμβόλαιο αφοπλισμού (στην πράξη δεν υπήρξε ποτέ) γιατί όπως θυμόμαστε, η οικονομική πίεση των τεραστιών εξόδων εξοπλισμού ήταν αυτή που ανάγκασε πριν χρόνια την Σοβιετική Ένωση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αργότερα του ΔΝΤ.

Είναι λοιπόν προτιμότερο για την Παγκόσμια Ειρήνη που οι χώρες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και έτσι θα συνεχίσει να είναι για πάντα, μιας και τα “αόρατα χέρια” του κεφαλαίου, αλλάζουν ρότα πλεύσης, αλλά ΟΧΙ σκοπό. Σκοπός είναι, ήταν και θα είναι η συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους και “εκλεκτούς”. Στόχος είναι η Αναπτυγμένη Ευρώπη και θα το επιτύχουν δημιουργώντας πόλεμο νομισμάτων μεταξύ ΗΠΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ σε πρώτη φάση, με απώτερο σκοπό όσο και αν φαντάζει μακρινό ένα Παγκόσμιο νόμισμα. Ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών χωρών θα επέλθει μέσω της υποδούλωσης των Εθνών και την κατάργηση όλων των προνομίων τους. Η Νέα τάξη πραγμάτων δεν θα αφήσει περιθώριο να ξεχρεωθεί καμμία χώρα και το επιτυγχάνει με εθελόδουλους πολιτικούς, αρχής γεννομένης για την Ευρώπη, μέσα απο την Ελλαδα.

Η Χρυσή Αυγή πρωτοστατεί εναντίων όλων στην κυριολεξία και λέει όχι στο πολυπολιτισμικό μοντέλο, το οποίο βάναυσα πάνε να μας επιβάλλουν για να επιτύχουν τον απώτερο σκοπό τους. Δεν υπάρχει κρίση χρεών πλέον, υπάρχει κρίση Εθνών. Ο Δούρειος Ίππος ήταν τέχνασμα του πολυμήχανου Οδυσσέα και παραμένει ακόμη ως σχέδιο. Τα σχέδια εξαφάνισης είναι γνωστά και θα ανατραπούν.

Παναγιώτης Παγκάκης, οικονομολόγος
Τ.Ο Καρδίτσας

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-legomenh-krish-twn-chrewn-meros-b

Exit mobile version