Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιστροφή στο 1950 για την ζήτηση χαλυβουργικών προϊόντων

xalyvourgia

 

Με τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων τριών ετών, πολιτικές που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από τους κκ. Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλο ο οικοδομικός και εν γένει κατασκευαστικός τομέας στην πατρίδα μας έχει καταρρακωθεί καθολικά. Μεταπολεμικά και ιδιαίτερα από το 1950 και ένθεν, ο τομέας της κατασκευής είτε αυτά ήταν κατασκευαστικά έργα, είτε οικοδομική δραστηριότητα έχει στηρίξει το Εθνικό ακαθάριστο προϊόν.

Ο μέσος όρος κατανάλωσης για όλη αυτή την δραστηριότητα, χαλυβουργικών προϊόντων ήταν το 1980 το 1 εκατομμύριο τόνοι, το 1990 τα 1,5 εκατομμύρια τόνοι και το 2000 πάνω από 2,2 εκατομμύρια τόνοι για την χώρα μας. Μετά από τρία χρόνια όμως κατακρεούργησης κατ’ ουσίαν του συγκεκριμένου τομέα, ο οποίος όχι μόνο παρείχε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας μέσω εκατοντάδων ή και χιλιάδων συναφών επαγγελμάτων αλλά και μια ασφαλή (μέχρι να μπουν τα απανωτά χαράτσια) δίοδο επένδυσης για όλους τους Έλληνες των οικονομιών τους στην χώρα τους. Σήμερα ως αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που ακολουθήθηκαν είτε εν αγνοία είτε σκοπίμως (δεν έχει διαφορά στο πέρα για πέρα εγκληματικό αποτέλεσμα), η ζήτηση χαλυβουργικών προϊόντων έχει υποχωρήσει σε επίπεδα του έτους 1950 και τους 300,000 τόνους μόλις.

Αν βέβαια έχεις λογαριασμό στην λίστα Λαγκάρντ της ΗSBC Ελβετίας αξίας 550 εκατομμυρίων δολαρίων (χώρια τα ακίνητα, τις μετοχές και τα πολύτιμα μέταλλα στις τραπεζικές θυρίδες τόσων άλλων τραπεζών ανά την υφήλιο) διόλου σε απασχολούν όλα αυτά…

Οικονομικός Παρατηρητής 

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/epistrofh-sto-1950-gia-thn-zhthsh-chalubourgikwn-proiontwn#.UMj—Qzygw

Exit mobile version