Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση για παραχώρηση νησιών σε ιδιώτες

downloadΜαύρο Όρος

 

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 η βουλευτής Β΄Αθηνών Ελένη Ζαρούλια έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα στους κάτωθι υπουργούς σχετικά με παραχώρηση νησιών σε ιδιώτες. Φυσικά μη περιμένετε ότι πήρε καμμία σοβαρή απάντηση. Δια του λόγου το αληθές διαβάστε παρακάτω:

“ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
4) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
5) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
6) ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ»

 Δρακονήσι

 

Είναι γνωστή η πρόθεση της συγκυβέρνησης σας να προβεί μέσω του Ταμείου Αξιοποιήσεως Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, σε παραχωρήσεις ακατοίκητων νησιών σε ξένες ή ελληνικές ενδιαφερόμενες εταιρείες και ιδιώτες, με την μέθοδο της μακρόχρονης εκμίσθωσης από 50 έως 99 χρόνια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η εκμίσθωση των νησίδων Δρακονησίου και Αποκόφτου στην Τήνο, εκτάσεως 20 και 14 στρεμμάτων αντίστοιχα, στα οποία δεν επιτρέπεται να γίνει σύμφωνα με διατάξεις Νόμων καμία δόμηση ή αλλοίωση φυσικού περιβάλλοντος. Στην Ζάκυνθο τα νησιά Στροφάδες, που ανήκουν στην Ιερά Μονή Διονυσίου και στον Δήμο Ζακυνθίων. Στην Ηγουμενίτσα τα νησιά Μαύρο Ορος, Αγιος Νικόλαος και Μπέλα Βράκα, εκτάσεως 742,540 και 154 στρεμμάτων αντίστοιχα. Στην Κρήτη, το νησάκι Γράντες, στην πόλη της Σητείας, στο οποίο υπάρχουν μινωικά ερείπια .Επίσης πάλι στον Δήμο Σητείας το νησάκι Ελάσα, για το οποίο υπάρχουν και τίτλοι ιδιοκτησίας από το 1960. Τα συγκεκριμένα νησιά, που είναι κάποια μόνο από αυτά που προτίθεται η κυβέρνηση να παραχωρήσει, προστατεύονται από την ημεδαπή όσο και την διεθνή νομοθεσία περί προστασίας φυσικού περιβάλλοντος, σε κάποια δε από αυτά υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Κόλπος Γκράντες

 

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

Τι θα πράξει προκειμένου να προστατευθούν τα νησιά και να μην ξεπουληθούν ουσιαστικά στους ιδιώτες;

Πως θα διασφαλιστεί η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και η προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων που υπάρχουν σε ορισμένα από αυτά;

Αθήνα, 20/09/2012

Η ερωτώσα Βουλευτής

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ

Βουλευτής Β΄Αθηνών

Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή”

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: 

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ απάντησε ότι δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του.

Του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ κ. Χατζηδάκη η απάντηση ήταν ότι “το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του”!

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εσωτερικών ομοίως απήντησαν ότι τα ερωτήματα που τίθονται δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές των!

Ενώ ο Υπουργός ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ μας γνωστοποιεί ότι για το θέμα είναι αρμόδια τα συνερωτώμενα υπουργεία!

Διαβάστε εδώ την απάντηση από το υπουργείο οικονομικών: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7789461.pdf

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

Exit mobile version