Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκαλεί η Μέρκελ: «Να δουλέψουν περισσότερο οι ευρωπαίοι»

samarasmerkel__article

 

Σε προκλητικές δηλώσεις προέβη η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στους Financial Times. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Εάν η Ευρώπη αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις λίγο περισσότερο από το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, περί το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ και πρέπει να χρηματοδοτήσει το 50% των κοινωνικών δαπανών παγκοσμίως, τότε είναι προφανές ότι οφείλει να εργασθεί πολύ σκληρά για να διατηρήσει την ευημερία και τον τρόπο ζωής της».

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν πως και η γερμανίδα καγκελάριος, όπως και οι Έλληνες πολιτικοί, βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, ή μάλλον καλύτερα, ότι το σχέδιο που έχει στο μυαλό της για την Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα, ομοιάζει σε πολλά σημεία με τις «γαλέρες» και τους σκλάβους. Δεν εξηγείται αλλιώς το πώς τολμάει να κάνει δηλώσεις για «περισσότερη εργασία», όταν οι πολιτικές της τρόικας και του μνημονίου οδηγούν χιλιάδες Ελλήνων καθημερινά στην ανεργία.

Βεβαίως αίσθηση προκαλεί και το ότι η Ευρώπη και συνεπαγωγικά εν  μέρει η Ελλάδα των 3000 και πλέον αυτοκτονιών χρηματοδοτεί το 50% των κοινωνικών δαπανών παγκοσμίως. Θα πει, βέβαια, κάποιος «ανθρωπιστής» ότι υπάρχουν πολλές χώρες στις οποίες οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες και μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού τους πεθαίνει από ασιτία. Αυτό, όμως, δεν είναι υποχρέωση των Ελλήνων πολιτών, αλλά των κυβερνήσεων αυτών των χωρών και κυρίως των διεθνών επικυρίαρχων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυτές τις χώρες ασύστολα μέσω των πολυεθνικών κολλοσών τους.  Οπότε, πολύ μεγαλύτερη ανακούφιση θα νιώσουν οι πληθυσμοί αυτών των χωρών αν χαλιναγωγηθεί η ασυδοσία αυτών των εταιριών, παρά με την δια μέσω Ευρώπης ελεημοσύνη.

Αν η κ. Μέρκελ, ο Σαμαράς και κυρίως οι εντολείς τους θέλουν η Ευρώπη να χρηματοδοτεί το 50% των κοινωνικών δαπανών, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι θα πρέπει να ανεβάσουν αναλόγως και το ΑΕΠ της, κοινώς θα πρέπει να λειτουργήσουν στην αντίθετη κατεύθυνση, από την οποία λειτουργούν έως τώρα. Θα πρέπει να δημιουργηθούν δουλειές για τους Έλληνες, με αξιοπρεπείς συνθήκες και όχι εργασιακές σχέσεις «γαλέρας».

ΠΗΓΗ: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/prokalei-h-merkel-na-doulepsoun-perissotero-oi-eurwpaioi#.UM8a5eQzygw

Exit mobile version