Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: «Αναβάθμιση αντοχής χερσαίου τμήματος διαδρόμου 10 – 28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

mqdefault

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρο Καλογιάννη, εν όψει της υπογραφής της Σύμβασης του έργου «Αναβάθμιση αντοχής χερσαίου τμήματος διαδρόμου 10 – 28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Από τα πρακτικά διαβάζουμε:

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ : Ευχαριστώ πολύ. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, χαιρετίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης σε αυτό το τόπο. Όμως, στην εποχή του μνημονίου, της κρίσης, των απολύσεων και των μειώσεων θα θέλαμε να δούμε καλύτερες προσφορές για τα αναπτυξιακά έργα. Ως εκ τούτου, θεωρούμε το ποσό των 38.745.000  ευρώ για τα 1.000 μέτρα υπερβολικό. Επίσης, άκουσα από τους”προλαλήσαντες ότι στο τέλος θα δοθεί σε ξένα συμφέροντα το αεροδρόμιο (συγκεκριμένα:¨Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τα χρήματα που θα δοθούν γι αυτή την αναβάθμιση του χερσαίου τμήματος κύριε Υπουργέ, τη στιγμή που το αεροδρόμιο Μακεδονία έχει πάει στο ΤΑΥΠΕΔ και θα εκχωρηθεί σε κάποιον ξένο επενδυτή.. “)Και επειδή διαβάζω ότι με το παρόν έργο επιδιώκεται η αναβάθμιση της αντοχής του οδοστρώματος, θα ήθελα να μας πείτε  για πόσα χρόνια είναι η εγγύηση; Για δύο χρόνια ως είθισται γιατί αυτά τα έργα πρέπει να μένουν πάνω από δύο χρόνια. Αλλά στη σύγχρονη εποχή βλέπουμε ότι δεν κρατάνε και πολύ. Ευχαριστώ πολύ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) : Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Θέλω να δώσω ορισμένες απαντήσεις σε θέματα τα οποία τέθηκαν. Καταρχάς στην κυρία Μακρή, αυτό το κομμάτι δεν αφορά την επέκταση στη θάλασσα αφορά τον υφιστάμενο αεροδιάδρομο. Γίνεται δηλαδή, βελτίωση της αντοχής στον υφιστάμενο αεροδιάδρομο έτσι ώστε να μπορέσει να αποκτήσει την ίδια αντοχή με το κομμάτι το οποίο αφορά την επέκταση…

Τέλος, στην ερώτηση, που κατατέθηκε από τη Χρυσή Αυγή, θα ήθελα να πω ότι, υπάρχουν διεθνείς προδιαγραφές, που καλύπτουν τα θέματα όλων των κατασκευών πόσω μάλλον των αεροδρομίων. Πληρούνται αυτές οι προδιαγραφές, έχουν περιληφθεί στα τεύχη δημοπράτησης, συνεπώς, δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου έργου.

Προσέξτε αυτή η δαπάνη ΔΕΝ αφορά την επέκταση στη θάλασσα, αλλά μονάχα τον ήδη υπάρχοντα αεροδιάδρομο!!!! Διαβάσατε εσείς πουθενά πόσα χρόνια εγγύηση δίνουν; Όχι βέβαια! Γενικά και αόριστα απήντησε ο κ. υπουργός… και φυσικά το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός από την τσέπη του για ένα έργο, το οποίο η συγκυβέρνηση θα το εκχωρήσει σε ξένους επενδυτές!!!!

Exit mobile version