Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση για προβολή ταινίας πολιτικού περιεχομένου στο 1ο Λύκειο Καματερού

αρχείο λήψης (20)

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Προβολή ταινίας πολιτικού περιεχομένου στο 1ο Λύκειο Καματερού εν ώρα μαθήματος»

Σύμφωνα  με καταγγελίες γονέων και μαθητών, την Παρασκευή 6/12/2012 η Διεύθυνση του 1ου Λυκείου Καματερού επέτρεψε την προβολή ταινίας πολιτικού περιεχομένου, με αρνητικές αναφορές στο κόμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Στην ταινία παρουσιαζόταν, με γελοίο τρόπο, ο Γενικός Γραμματέας  του Κινήματος μας, ενώ η ταινία χαρακτήριζε ως  «φασίστες» τους υποστηρικτές και τα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα νόμιμα εκλεγμένο κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που αντιπροσωπεύει  σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες.
Tο Υπουργείο Παιδείας με εγκυκλίους του  απαγορεύει οποιαδήποτε συζήτηση πολιτικού περιεχομένου από εκπαιδευτικούς προς μαθητές  στα σχολεία. Πραγματικά είναι απορίας άξιο πως κάποιοι εν ώρα μαθήματος, εγκαταλείποντας την θεσμική τους ιδιότητα, και εκμεταλλευόμενοι την επιρροή που ασκείται από τον εκπαιδευτικό προς τον μαθητή, προσπάθησαν να επηρεάσουν την ευαίσθητη και αδιαμόρφωτη γνώμη των μαθητών που παρακολούθησαν το απαράδεκτο θέαμα, παρουσιάζοντας το κόμμα μας ως «απάνθρωπο» «φασιστικό» και «παράνομο», εξυπηρετώντας ύποπτους σκοπούς και μικροκομματικές επιδιώξεις. Επιπλέον δεν είναι δυνατόν εκπαιδευτικοί να στρέφονται εντός των σχολείων και στα πλαίσια της διδασκαλίας,  εναντίον ενός νομίμου πολιτικού κόμματος.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Πως, εν ώρα μαθήματος, γίνονται τέτοιες ενέργειες, με τις οποίες ασκείται πολιτική προπαγάνδα στους μαθητές κατά νομίμου πολιτικού Κόμματος, που εκπροσωπείται στο Εθνικό Κοινοβούλιο;
2. Ποιος είχε την πρωτοβουλία για μία τέτοια απαράδεκτη ενέργεια;
3. Η αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γνώριζε την προβολή της ως άνω ταινίας;
4. Τι προτίθεται να πράξει ο υπουργός προκειμένου να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες;

Αθήνα, 17/12/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Σερρών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Exit mobile version