Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανακεφαλαιοποίηση δισεκατομμυρίων για τις τράπεζες, ούτε ευρώ στην πραγματική οικονομία

anakefalopoihsh

 

O Επίτροπος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Ό. Ρεν, διαψεύδει δημοσιεύματα του προηγούμενου διαστήματος σύμφωνα με τα οποία ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας (ΕΜΣ) δεν πρόκειται να εγγυάται τα χρήματα που θα παρέχονται από αυτόν για την ανακεφαλαιοποίηση όσων ευρωπαϊκών τραπεζών αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Όλες αυτές βέβαια οι εγγυήσεις και τα κεφάλαια αφορούν ανακεφαλαιοποιήσεις που θα απαιτηθούν στο μέλλον. Θα έλθουν με ασφάλεια να επενδυθούν (!) μετά από τους πακτωλούς δισεκατομμυρίων τα οποία έχει ήδη δώσει ο Ελληνικός Λαός και τα οποία έχει δανειστεί βάζοντας ως υποθήκη όλη του την περιουσία, κινητή και ακίνητη, και όλη του την εργασία, έσοδα φορολογίας και υπεραξία εργασίας – πρωτογενή πλεονάσματα – σε ορίζοντα πολλών δεκαετιών.

Ενώ λοιπόν όλο το τραπεζικό σύστημα θα έπρεπε να είχε ήδη εθνικοποιηθεί εξολοκλήρου διότι προφανέστατα οι μεγαλομέτοχοί τους αδιαφορούν για την βιωσιμότητα των τραπεζών τους (εφόσον απαιτείται να συνδράμουν οικονομικά), ενώ οι αποδεδειγμένα ανίκανες ή σε πολλές περιπτώσεις διεφθαρμένες (και σίγουρα) διαπλεκόμενες διοικήσεις τους ενδιαφέρονται μόνο και μόνο για την διατήρηση των άκρως προνομιακών θέσεών τους, οι Ελληνικές κυβερνήσεις δέχονται να βάζουν εκ μέρους μας δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν αντικαταστήσει ούτε έναν  διευθύνοντα, χωρίς να έχουν βάλει οι ίδιες (αντί για την Τρόικα) κλιμάκια αυστηρής επιτροπείας και ελέγχου στις τράπεζες, χωρίς να έχουν πάρει στα χέρια του Λαού το 100% των μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών. Έτσι λοιπόν σήμερα, μετά από πόσους μήνες (ή χρόνια) αλήθεια, αναμένουμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της περιβόητης έκθεση της Blackrock για να ενημερωθούμε ως προς τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζικών «ιδρυμάτων» εντός Ελλάδος. Τα εκτός χώρας δίκτυα μέσω των οποίων έχουν γίνει τα μύρια όσα, τα εξαιρούμε της διαδικασίας. Βασίζονται λοιπόν σε μία ήδη παρωχημένη έκθεση για να μας πουν τι ακριβώς; Ότι ξέρουν που βρισκόμαστε; Μα δεν έχουν ιδέα!

Έχουν συμπράξει πλήρως σε μια ανίερη συμμαχία με «αυτούς που όχι μόνο τα έφαγαν αλλά τα ξεκοκάλισαν!» στέλνοντας τον λογαριασμό στο σύνηθες υποζύγιο, τον Ελληνικό Λαό. Μετά την ολοκλήρωση και αυτής της δόσης ανακεφαλαιοποίησης, μας λένε ότι μας κάνουν χάρη γιατί θα μπορεί να «παίξει μπάλα» και ο μηχανισμός ΕΣΜ στο μέλλον. Αφού λοιπόν εμείς έχουμε δανειστεί της “Μιχαλούς” για να τους σώσουμε, θα έρθει ο ΕΣΜ για να τις πάρει καθαρές, εγγυώμενος όποιες μελλοντικές (εκ των νέων δανείων που δεν χορηγούν) υποχρεώσεις προκύψουν. Όσο για την δανειοδότηση και χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας; Να μην περιμένουμε ευρώ τσακιστό. Τους βλέπετε για κορόιδα; Ότι περισσέψει αφού αποπληρώσουν με τα δικά μας κεφάλαια τους ξένους δανειστές τους, θα το φάνε μόνοι τους!

Οικονομικός Παρατηρητής

ΠΗΓΗ

Exit mobile version