Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο στόχαστρο των ξένων «κορακιών» τα Ελληνικά κοιτάσματα

oil_platform_shell_top

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η Petroceltic International Plc (PCI), εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με δραστηριότητες στην Αίγυπτο και την ανατολική Ευρώπη εκφράζει έμπρακτο ενδιαφέρον για τις πετρελαϊκές έρευνες στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μετά από δηλώσεις του Brian O’Cathain, διευθύνοντα σύμβουλου της Petroceltic, η εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας για την εξεύρεση πετρελαίου στην Ελλάδα μαζί με τα ΕΛΠΕ και την Edison SpA.

Από την άλλη πλευρά, ο Βασίλειος Τσάιτας των ΕΛΠΕ δήλωσε ότι η αίτηση κατατέθηκε ως κοινοπραξία και πρόσθεσε ότι όλοι οι εταίροι έχουν ίσα μερίδια, ενώ η κυβέρνηση ήδη εξετάζει τις προσφορές. Επιπροσθέτως, η χερσαία περιοχή των ερευνών αφορά την Ήπειρο, ενώ η θαλάσσια τον Πατραϊκό Κόλπο.Για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώνεται η πρόταση και η επιμονή της Χρυσής Αυγής για την ύπαρξη μεγάλου ορυκτού πλούτου στον Ελλαδικό χώρο αλλά και για την άμεση ανάγκη εξόρυξής του.

Τέλος, κανείς δεν αναφέρει τα εξίσου πλούσια κοιτάσματα που βρίσκονται νοτίως της Κρήτης καθώς και στο Αιγαίο, δείγμα εκ νέου ότι η χώρα χωλαίνει πραγματικής Εθνικής ηγεσίας και κυριαρχίας. Με λίγα λόγια, η συγκυβέρνηση υπακούει στις επιταγές των διεθνών τοκογλύφων, δεν διεκδικεί τα νόμιμα δικαιώματα για ανάπτυξη της χώρας και παραχωρεί τον ορυκτό μας πλούτο στους ξένους εκμεταλλευτές μας! 

ΠΗΓΗ

Exit mobile version