Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι μεγάλες μπίζνες του χρόνου που έφυγε

vultures_over_euro__article

 

Ενώ οι Έλληνες πεινούν και υποφέρουν, κάποιοι εγχώριοι διαπλεκόμενοι τα κατάφεραν εξαιρετικά εν μέσω κρίσης. Μην ακούτε τα παραμύθια που μας λανσάρουν μέσω των πληρωμένων άρθρων στα ΜΜΕ ότι εγκαταλείπουν την Ελλάδα, φεύγουν για άλλες χώρες όπου οι κονόμες είναι πιο εύκολες, ότι στερέψανε εδώ τα ταμεία. Η Ελλάδα είναι μια τεράστια «αγελάδα». Όσο την αρμέγουν (και μαζί με αυτήν και τους Έλληνες) , τόσο βγάζει γάλα και λεφτά. Πολλά λεφτά! Τι να πρωτοθυμηθούμε αλήθεια:

(1) Την υποχρεωτική παγκόσμια πρωτοτυπία του αυτό-κουρέματος των αποταμιεύσεων των Ασφαλιστικών μας Ταμείων και των εγχώριων μικρο-αποταμιευτών ομολόγων του δημοσίου;
(2) Την εξαίρεση από το κούρεμα ομολόγων αξίας 7,5 δισ. ευρώ που είχαν στο μεταξύ περάσει στα χέρια δήθεν ξένων κεφαλαίων με τον χαρακτηρισμό κοράκια; Για τους Έλληνες συνεργάτες τους, πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες, που συμμετέχουν σε αυτά δεν ακούσαμε μιλιά. Όλοι αυτοί πληρώνονται κανονικότατα και στο 100% της αξίας τους. Να ανησυχείτε όμως γιατί το επιτελείο της Χρυσής Αυγής σας γνωρίζει καλά. Το μέλλον που σας περιμένει θα είναι περιορισμένο σε λίγα, πολύ λίγα τετραγωνικά. Να θυμίσουμε ότι το κράτος της Αργεντινής δεν έχει δώσει ευρώ τσακιστό σε αυτά τα κεφάλαια τα οποία και έχουν πάθει χουνέρι άνευ προηγουμένου. Εδώ όμως, πρώτος ο Παπαδήμος και μετά ο Στουρνάρας έσπευσαν να τους πληρώσουν με τα δικά μας λεφτά κανονικότατα. Με το αζημίωτο άραγε;
(3) Την επαναγορά ομολόγων που κόστισε πλέον των 10 δισ. ευρώ, χρεώνοντας το Ελληνικό δημόσιο με τα διπλάσια χρήματα από ότι αν η επαναγορά είχε γίνει σταδιακά και χωρίς πανηγυρισμούς, όπως και φυσικά θα έπρεπε. Και εδώ τυχαίο είναι πως συγκεκριμένοι μάνατζερ επισκέφθηκαν τον Σεπτέμβριο τους κκ. Στουρνάρα, Σταϊκούρα και Χατζηδάκη για τα τελειώματα της συμφωνίας επαναγοράς; Κάπως έτσι γίνονται οι μοιρασιές. Τους πείσαμε να αγοράσουν στο 12-17% για να τους πληρώσουμε σε δύο μήνες 34%. Στην υγειά των κορόιδων!
(4) Τα δισεκατομμύρια που πήραμε σαν διμερή δάνεια με δίκαιο  Αγγλίας, δικαστήριο Λουξεμβούργου και υποθήκη κυριολεκτικά «τα πάντα όλα». Οι τεράστιες επιτυχίες συνεχίζονται. Μετά τα 100 δίσ. ευρώ σε δάνεια, παγκόσμιο ρεκόρ (γκίνες) του ΓΑΠ, ο Αντώνης δυσκολεύεται λίγο αν και τα καταφέρνει και αυτός αρκετά καλά με τα 52 δισ. που υπέγραψε τον Νοέμβριο.

Βλέπουμε ότι οι κονόμες του συστήματος συνεχίζονται σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ίσα ίσα που έχουν ανέβει οι δουλειές κατακόρυφα. Μην περιμένετε αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος. Τα φράγκα είναι πολλά! Πάρα πολλά. Μόνο κάτι πολιτικά πτώματα όπως του Άκη άντε και κάνα δυο άλλων θα αφήσουν να στεγνώσουν, νομίζοντας πως εκεί θα κλείσουν όλα. (Αλήθεια που είναι τα λεφτά από τις μίζες του Άκη; Μήπως τα έχει κάνει ταμείο κάποιο μεγάλο ψάρι;). Αν δεν αναλάβετε εσείς οι ίδιοι την μοίρα την δική σας, των οικογενειών σας και της χώρας, μην περιμένετε τίποτε. Καμία κάθαρση, καμία ανάπτυξη, καμία αναδιανομή πλούτου. Στηρίξτε μας για να τα κάνουμε πραγματικότητα εμείς για όλους. Το 2013 είναι το έτος του Ελληνικού Λαού, είναι το έτος της Χρυσής Αυγής!

Οικονομικός Παρατηρητής

ΠΗΓΗ

Exit mobile version