Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταργήθηκε φόρος! Ο πολυτελούς διαβίωσης…

samaras_elikoptero__article

Από τον καιρό που ψηφίστηκε το πρώτο μνημόνιο έχουν επιβληθεί στους Έλληνες φόροι επί φόρων, που ως αποτέλεσμα τους είχαν την φτωχοποίηση των Ελλήνων. Πάνω από 3000 αυτοκτονίες έχουν σημειωθεί από τότε και κανείς κυβερνών δεν έχει δείξει να συγκινείται έστω και στο ελάχιστο, έστω και υποκριτικά.

Όμως τις προάλλες ο Θ. Πάγκαλος έκανε μια δήλωση που συντάραξε πραγματικά το πολιτικό σκηνικό και έκανε την κυβέρνηση να …κάνει πίσω. Ο «αντιπρόεδρος» είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα του. Έτσι εμπρός σε αυτή την …ανθρωπιστική κρίση η κυβέρνηση αποφάσισε να πράξει τα δέοντα για την διάσωση του σπάνιου αυτού είδους. Καταργήθηκε, λοιπόν, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ένας φόρος που αντιστοιχούσε στα αυτοκίνητα άνω των 1929 κ.ε. (εκτός και αν ήταν παλαιότερα της δεκαετίας), τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, τα σκάφη και τα ελικόπτερα. Βέβαια, μπορούμε να αντιληφθούμε για ποιον λόγο δεν θέλουν οι πολιτικοί την φορολογία των ελικοπτέρων.

Δεν χωρά, βέβαια, αστεϊσμός σε τέτοιες προκλητικές πρακτικές εκ μέρους των κυβερνώντων την στιγμή που οι συμπολίτες μας βρίσκονται σε τέτοιου είδους απόγνωσης. Για να καταλάβει κανείς το ποιόν και την ηθική του καθεστώτος αξίζει να αντιπαραβάλει τα δεκάδες δημοσιεύματα για την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα τζάκια, που προκαλείται από ανθρώπους που δεν μπορούν να θερμανθούν αλλιώς, και κανείς δεν ασχολείται με τον κατηργημένο, πλέον, φόρο υπερπολυτελούς διαβίωσης.

Στην εποχή του μνημονίου… Όταν τα παιδιά γίνονται τεκμήριο διαβίωσης και οι πισίνες και τα αεροσκάφη δεν φορολογούνται  καν.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version