Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το γαϊδούρι του Χότζα και ο Μερκελισμός

merkel5_9105410701

Αν κατά την διάρκεια των μαζικών συλλήψεων, οι πολίτες δεν κάθονταν φοβισμένοι στους καναπέδες τους, αλλά είχαν αντιληφθεί πως δεν είχαν πια τίποτα να χάσουν, παρόλη την ακόρεστη δίψα και την απύθμενη παράνοια του Στάλιν, η καταραμένη μηχανή του θα είχε ακινητοποιηθεί! Αν! Αν! Ίσως όμως δεν αγαπούσαμε την ελευθερία μας αρκετά…! Και ακόμη περισσότερο, ίσως δεν είχαμε αντιληφθεί την πραγματικότητα της κατάστασης. Αξίζαμε λοιπόν πλήρως, να πάθουμε ότι πάθαμε στην συνέχεια. [από «Το Αρχιπέλαγος των Γκούλαγκ»]

Ο πραγματικός κίνδυνος για την Γερμάνια και όχι για τους Έλληνες, είναι γεγονός πως πηγάζει στην χώρα μας. Η Ελλάδα είναι το σαφέστατο επίκεντρο όλων των μέχρι τώρα, αλλά και όλων των επικείμενων εξελίξεων στην Ευρώπη. Όπως και η Ισπανία, η Ιταλία αλλά εν πολλοίς και η Γαλλία, έτσι και η Ελλάδα έχει περιπέσει από τους χειρισμούς της (ανατολικο-κομμουνίστριας) Α. Μέρκελ, με την πλήρη σύμπραξη των εγχώριων, άβουλων και υποχείριων πρωθυπουργών της, σε μια αβυσσαλέα οικονομική ύφεση η οποία παρασάγγας απέχει από το τέλος της. Οι όποιες ελπίδες ανάκαμψης καταβαραθρώνονται μέσα από τα σχέδια και τις εγκληματικές πράξεις ή παραλείψεις αυτής της ομάδας. Τελευταία τρανή απόδειξη αυτών των ολέθριων χειρισμών, αποτελεί «Το Δημοσιονομικό Συμβόλαιο για την Ευρωζώνη» το οποίο  και προωθούν ως πανάκεια. Όχι μόνο όμως δεν αποτελεί λύση για την Ευρωζώνη, αλλά αντιθέτως δεικνύει την κολοσσιαία παγίδα, στην οποία έχει εγκλωβιστεί λόγω των ακολουθούμενων πρακτικών της κας Μέρκελ, ολόκληρη η Γερμανία.

Σύμφωνα με το πλάνο, όποια χώρα έχει χρέος άνω του 60% προς το ΑΕΠ της, θα πρέπει με άμεσες έκτακτες διαδικασίες να το ρίξει κατά 5%. Όποια χώρα παρουσιάζει ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα άνω του 3% θα πληρώνει πρόστιμο ίσο με το 0,10% του ΑΕΠ της, κτλ. Η Αμερική λοιπόν που έχει ποσοστό χρέους πάνω από 90%  και η Ιαπωνία πάνω από 230% θα ήταν καταδικασμένες στον αφανισμό με το πλάνο αυτό. Εφόσον μάλιστα και οι δύο τους παρουσιάζουν επιπλέον ετήσια Δημοσιονομικά Ελλείμματα κατά πολύ άνω του 3%, θα πρέπει σύμφωνα με τους Μερκελικούς όρους να πληρώσουν και μάλιστα άμεσα! Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Αγγλία (η οποία βεβαίως και δεν συνυπέγραψε σε αυτόν τον καταφανέστατο παραλογισμό) και η Γαλλία. Ο κατάλογος των χωρών της υφηλίου που δεν έρχονται καν κοντά στο να πληρούν τους Μερκελικούς τούτους όρους δεν έχει κυριολεκτικά τελειωμό.

Ο Ελληνικός Λαός φαίνεται όμως να είναι εκείνος ο οποίος πρώτος από όλους αλλά και κατ’ επανάληψη, καλείται να πληρώσει το μάρμαρο. Όπως γράφτηκε, προς πλήρη επιβεβαίωση των ανωτέρω, σε άρθρο της Γερμανικής εφημερίδας Die Welt, «Μέσω της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που της επιβάλλεται από την Τρόικα, η Ελλάδα οδηγείται στην πλήρη οικονομική εξόντωση.» Υπό τον άκρως αληθινό και αποκαλυπτικό τίτλο «Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη», ο γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας υποστηρίζει ότι η Γερμανία αντί να βοηθά την Ελλάδα, σκέφτεται μόνον το ίδιον όφελός της! Ενώ χρησιμοποιεί το παράδειγμα του Χότζα που άφηνε νηστικό το γάιδαρό του προκειμένου να κάνει οικονομία και όταν εκείνος πέθανε από την πείνα μονολόγησε, «Τι κρίμα, πέθανε πάνω που είχε αρχίσει να συνηθίζει χωρίς φαγητό».

Η Ελλάδα λοιπόν, οδηγείται στον βέβαιο θάνατο μέσω της λιτότητας και μάλιστα από αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάστασή της, παρατηρεί ο γερμανός δημοσιογράφος. «Είναι μέρος της σκηνοθεσίας. Προσποιούμεθα ότι βοηθάμε τους Έλληνες με νέα δισεκατομμύρια κάθε φορά προκειμένου να σταθεροποιήσουν την οικονομία τους, ενώ προσφέροντας δήθεν βοήθεια, βοηθάμε τους εαυτούς μας προκειμένου να παραμείνουμε στο παιχνίδι». Εδώ όμως βρίσκεται και η οδυνηρή παγίδα αυταπάτης στην οποία έχει περιπλέξει την χώρα της η κα Μέρκελ. Αν επιθυμεί η Γερμανία την διάσωση όχι της Ελλάδος, της Ιταλίας ή της Ισπανίας, αλλά της ιδίας(!), θα πρέπει:
(1) Άμεσα να επιβάλει στην ΕΚΤ το κούρεμα των δανείων του επισήμου τομέα  της Ελλάδος (και των άλλων χωρών) κατά ποσοστό τέτοιο ώστε να φέρει το χρέος της κάτω του 60% που ευαγγελίζεται ως θέσφατο όριο, και
(2) Να ακυρώσει όλους τους επιπλέον όρους για την άμεση παροχή βοήθειας στην χώρα μας και τα άλλα δοκιμαζόμενα κράτη-μέλη.

Αν δεν το πράξει, τότε μόνο όποιος κατανοήσει την πραγματικότητα εγκαίρως και αποστασιοποιηθεί το συντομότερο δυνατό από αυτό το Μερκελικό τερατούργημα, έχει ουσιαστικές, βάσιμες και πραγματικές ελπίδες ανασύστασης, ανάκαμψης και αναδημιουργίας. Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η κα Μέρκελ τόνισε πως «Οι επόμενοι 12 μήνες θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδος». Μάλλον όμως φαίνεται ότι ήθελε να πει «Το μέλλον της ίδιας της Γερμανίας».

Οικονομικός Παρατηρητής

πηγή

Exit mobile version