Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το νέφος της εξαθλίωσης

ea06348bcdd7ef804017626d25afd50f_xl__article

Σε πλήρη πανικό έδειξε να βρίσκεται στην χθεσινοβραδινή της δήλωση της η Υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, μετά την σχετική διαβούλευση που είχαν εκπρόσωποι τριών υπουργείων (Υγείας, Οικονομικών, Περιβάλλοντος) για την αντιμετώπιση της κορυφαίας, κατά τα ΜΜΕ, είδησης για το νέφος που σκεπάζει τα μεγάλα αστικά κέντρα, ως συνέπεια της στροφής του κόσμου προς τα καυσόξυλα για την θέρμανση τους.

Φυσικά η όλη υπόθεση, προπαγανδιστικά, είναι για να τρομάξει ο κόσμος και να αποπροσανατολιστεί από το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Κοινωνία, στον συγκεκριμένο τομέα. Και το πρόβλημα αυτό, το προφανές που κανείς τους δεν τολμάει ούτε να ψελλίσει είναι ότι οι Έλληνες στραφήκαν προς τα τζάκια τους και τις σόμπες τους για θέρμανση, επειδή η τριμερής μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν άφησε καμμία άλλη επιλογή.

Ανέβασαν την τιμή του πετρελαίου και όταν είδαν τον κόσμο να στρέφεται προς το φυσικό αέριο, πραγματοποίησαν και εκεί επιδρομή προκειμένου να εισπράξουν. Τώρα φτάσανε στα τζάκια και τις σόμπες και εκεί αρχίζει και δημιουργείται ένα όχι οικολογικό, αλλά εισπρακτικό πρόβλημα για τους κυβερνώντες. Άλλωστε ποιος είναι τόσο αφελής για να πιστέψει ότι οι κυβερνώντες μας νοιαστήκαν ξαφνικά για την υγεία μας; Εδώ δεν νοιάστηκαν, ούτε που «κούνησαν βλέφαρο» μετά από 3000 αυτοκτονίες.

Το πραγματικό πρόβλημα για το οποίο συνεδρίασε η διυπουργική αυτή επιτροπή ήταν η κατακόρυφη πτώση στις παραγγελίες του πετρελαίου. Όπως σημειώνουν τα στατιστικά οι παραγγελίες αυτές μειώθηκαν φέτος κατά 75%-80%, οπότε παρά την κατακόρυφη αύξηση των τιμών τα έσοδα που εισπράττει τελικώς η κυβέρνηση είναι κατά πολύ μειωμένα. Και επειδή θέλει μια ελάχιστη ποσότητα τσίπας για να παραδεχτεί κάποιος ότι έκανε λάθος, μια ελάχιστη ποσότητα που δεν διαθέτουν οι κυβερνώντες μας, βάπτισαν το εισπρακτικό τους πρόβλημα ως… οικολογικό, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Επειδή, βέβαια, όλοι στην τριμερή συγκυβέρνηση ταυτίζονται πίσω από την δήλωση Μπόμπολα στο Stern ότι η φορολόγηση της πλουτοκρατίας είναι μια «αφελής σκέψη», αφού «το μεγάλο κεφάλαιο πάντα βρίσκει τρόπους να αποφεύγει τους φόρους», αποφασίσαν ότι δεν αξίζει να επανέλθει ο κατηργημένος φόρος πολυτελούς διαβίωσης, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα για να μπορέσουν να εισπράξουν περισσότερα από την θέρμανση των Ελλήνων.

Σε αυτή την διαβούλευση μέχρι και η μείωση της τιμής του πετρελαίου έπεσε στο τραπέζι, αν και μάλλον η κυβέρνηση θα προσανατολιστεί σε άλλες λύσεις που προτάθηκαν όπως… οι επιδοτήσεις για οικολογική θέρμανση. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή στην χώρα της μνημονιακής ουτοπικής σκέψης που δεν τέμνεται σε κανένα σημείο με τον πραγματικό κόσμο. Εκτός αν νομίζουν ότι ο μεροκαματιάρης, του οποίου έχουν πιεί το αίμα έχει την δυνατότητα να ξοδέψει μερικές χιλιάδες ευρώ για «εναλλακτικές προτάσεις», την ίδια ώρα που σε λίγο θα αρχίσουν να καίγονται τραπεζαρίες για να μην πεθάνει ο κοσμάκης από το κρύο.

Χάριν ανεκδότου μία επιπλέον σκέψη: Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να νοιάζει τα «παχύδερμα» της συγκυβέρνησης το φαινόμενο της αιθαλομίχλης είναι αν την εκλάβουν ως ένα τρόπο επίθεσης των Ελλήνων εναντίον τους. Γιατί το νέφος της εξαθλίωσης θα αρχίσει να εισβάλλει και στις γειτονιές με τις βίλες τους. Και τότε ίσως από το νέφος να πάθουν εμπλοκή… οι έλικες των ελικοπτέρων.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version