Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θα αποκαλυφθεί αυτή η νέα “λίστα Λαγκάρντ”;

mi-bn402_wegeli_g_20120202185129__article

Πόσα χρόνια θα την κρύψουν οι πολιτικάντηδες

Η “λίστα Λαγκάρντ”, το έχουμε ξαναγράψει, αποτελεί ένα σκάνδαλο που αφορά τις καταθέσεις Ελλήνων σε ένα υποκατάστημα (Γενεύης), μίας τράπεζας (HSBC) στην Ελβετία. Ένα πολύ μικρό ποσοστό, δηλαδή, των καταθέσεων που υπάρχουν στην Ελβετία. Και όμως αυτό το μικρό ποσοστό είναι ικανό να ταρακουνήσει το ελλαδικό πολιτικό σύστημα με τις αποκαλύψεις που περιελάμβανε και τις αποκαλύψεις που πιθανόν να έρθουν στο μέλλον.

Αποκτά συνεπώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λοιπόν, η είδηση για την ελβετική τράπεζα Wegelin, η οποία μετά από 270 χρόνια λειτουργίας κλείνει οριστικά και αμετάκλητα μετά τις αποκαλύψεις για την βοήθεια που προσέφερε ανάλογα Αμερικανικά λαμόγια, που μέσω αυτής τοποθέτησαν συνολικά 1,2 δισ. δολάρια σε off shore εταιρίες, με σκοπό την φοροδιαφυγή. Όπως αναφέρει σχετικά το καθεστωτικό «Βήμα» δεν είναι γνωστό αν πέραν των προστίμων και των λοιπών κυρώσεων, συμφωνήθηκε η παράδοση των στοιχείων των καταθετών της στις αμερικανικές αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.

Τι έχει να μας προσφέρει όμως η εν λόγω υπόθεση; Χρόνια ολάκερα η Ελλάδα έχει πληρώσει με αίμα τον αμερικανισμό των κυβερνώντων. Μέχρι και πρωθυπουργός που αισθανόταν πρώτα Αμερικανός και μετά Έλληνας (στην τρίτη ή τέταρτη θέση κατάταξης, μάλιστα) εκλέχτηκε στην Ελλάδα. Χρόνια ολάκερα οι κυβερνώντες μας εξυπηρετούν πρωτίστως τα συμφέροντα των ΗΠΑ και μετά τις Ελλάδος. Οι Γάλλοι, λοιπόν, μας προσέφεραν μια λίστα ενός υποκαταστήματος, μίας τράπεζας τους και συνταράχτηκε το πολιτικό σύστημα.

Τι θα γίνει αν οι «φίλοι» μας οι Αμερικάνοι, λοιπόν, μας δώσουν μια λίστα με όλα τα υποκαταστήματα μιας ελβετικής τράπεζας που έχει ήδη παραδεχτεί την συμμετοχή της σε οικονομικά εγκλήματα. Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξας λαμπρό για τους αμερικανοπροσκυνημένους της συγκυβέρνησης και τους αμερικανοπροωθημένους του ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι πάγια: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, οι κλέφτες φυλακή και δήμευση των περιουσίων!

ΠΗΓΗ

Exit mobile version