Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ… ΝΑΖΙ!

Ο εγγονός συνεχίζει την παράδοση του θείου δωσίλογου… 

Η οικογένεια του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος σήμερα είναι υπόλογος για την αλλοίωση της αρχικής λίστας Λαγκάρντ, απολάμβανε προνομιακής μεταχείρισης από την κατοχική κυβέρνηση των δωσίλογων. Οι Παπακωνσταντίνου αποκτούσαν οικονομική ισχύ σε μια κυριολεκτικά ισοπεδωμένη Ελλάδα, ενώ παράλληλα άρχισαν να εμπλέκονται ενεργά και στην πολιτική. . Αρκετά μέλη της άκουσαν το «εις θάνατον» στα μεταπολεμικά Ειδικά Δικαστήρια Δωσίλογων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου συνέβαλε στην παράδοση της Ελλάδας στους Γερμανούς, ήταν ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος από τους υπουργούς της κυβέρνησης ΓΑΠ να διαπραγματευτεί τους όρους υποτελείας της Ελλάδας στον σύγχρονο οικονομικό επεκτατισμό της Γερμανίας.

Πριν από 70 και πλέον χρόνια, ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, όπως είναι γνωστό, ήταν θείος του πρώην υπουργού και πατέρας των εξαδέλφων του, τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από την πρωτότυπη λίστα με τους κατόχους λογαριασμών στην τράπεζα HSBC, ήταν διερμηνέας στην Πτολεμαΐδα, το 1944, στον Γερμανό διοικητή των ΕΣ-ΕΣ!  Στο βιβλίο του κ. Δημοσθένη Κούκουνα «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερωδιός, μπορείτε να διαβάστε όλη την απαραίτητη τεκμηρίωση με τα ντοκουμέντα που παραθέτει.

Είπατε τίποτε κύριοι της αριστεράς και της… προόδου;

Exit mobile version