Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στην Γερμανία για εντολές ο Σαμαράς

samarasmerkel__article

Σαμαράς και Παπούλιας βρίσκονται στην Γερμανία για διήμερη επίσκεψη στα πλαίσια συνεδρίου του γερμανικού εκδοτικού οίκου “Die Welt”. Στα πλαίσια αυτής της επισκέψεως, όπως αναφέρουν τα καθεστωτικά μέσα, θα πραγματοποιήσουν αμφότεροι επαφές με γερμανούς αξιωματούχους. Όπως γράφεται σχετικά ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντήσει, ανεπίσημα, τον Ομοσπονδιακό πρόεδρο της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, ενώ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι και η συνάντηση του κ. Σαμαρά με την Μέρκελ θα είναι ανεπίσημη και κλειστή για τον τύπο.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υπουργός και ο υφυπουργός ανάπτυξης, γεγονός που έχει πυροδοτήσει τις φήμες ότι θέμα της συνάντησης θα είναι η έλευση επενδυτών στην Ελλάδα. Η όλη υπόθεση, φυσικά, παραπέμπει μοιραία και με φόντο τα νέα μέτρα που πρόσφατα ελήφθησαν για την Ελληνική Οικονομία, στιςπαλαιότερες δηλώσεις του επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι επενδυτές θα έρθουν όταν η Ελλάδα πιάσει πάτο.

Είναι φανερή η λογική συνεπαγωγή που μπορεί να γίνει μεταξύ των παραπάνω δηλώσεων, της πραγματικότητας που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες και της κλειστής για τον τύπο συνάντησης που πρόκειται να έχει ο Αντώνης Σαμαράς με την Άνγκελα Μέρκελ. Η όλη συζήτηση πρόκειται να περιστραφεί γύρω από το αν έχουμε πιάσει πάτο ή αν χρειάζεται περαιτέρω «τόνωση της ανταγωνιστικότητας»,δηλαδή για να το πούμε με απλά λόγια αν χρειάζονται περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, ευρύτερες περικοπές και φυσικά χαμηλότερες τιμές για την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου που ξεπουλιέται άνευ φραγμών και δισταγμών. 

πηγή

Exit mobile version