Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε καταναγκαστικά έργα θέλουν τους ανέργους

YYYYYYY__article

 

Να δουλέψουν αμισθί οι ανεπάγγελτοι και τεμπέληδες πολιτικάντηδες που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην ζωή τους!

Μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρώην υφυπουργός οικονομικών Πέτρος Δούκας, παρουσίασε ένα μανιφέστο προτάσεων, για την έξοδο από την κρίση. Ο κύριος Δούκας προτείνει μεταξύ άλλων, οι άνεργοι να θέσουν εαυτούς στη διάθεση του διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου Καθεστώτος, προσφέροντας εθελοντική εργασία!

‘Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για τρεις μήνες χωρίς επιβάρυνση (για τις επιχειρήσεις, κλπ)”. Ο πρώην υφυπουργός συνεχίζει, προτείνοντας ‘‘ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι πρωτοετείς και δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι πέντε βδομάδες σε αντίστοιχες εργασίες για να αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη εργασιακή εμπειρία”!

Ο κύριος Δούκας, δικαιολογεί τις προτάσεις του ισχυριζόμενος πως με την εθελοντική εργασία οι άνεργοι θα ”ξετριφτούν”, θα ”μπουν σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή” και επιπλέον ”θα γνωρίσουν τους αυριανούς εργοδότες”! Σημειώνει τέλος, πως ‘‘παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο για την χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας)”.

”Εύκολες και δίχως οικονομικό κόστος λύσεις” λοιπόν, από τον πρώην υφυπουργό της Νέας Δημοκρατίας. Αντιλαμβάνεται κανείς, πόσο ανερυθρίαστα αντιμετωπίζουν την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, οι πολιτικοί ταγοί του Μεταπολιτευτικού Καθεστώτος, οι κύριοι υπεύθυνοι της δυστυχίας του Λαού μας. Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τους νεοφιλελεύθερους φωστήρες, πως ο εθελοντισμός στο Κράτος της διαφθοράς, τελείωσε. Το μόνο επωφελές έργο για την χώρα, είναι να αποχωρήσουν εθελοντικά από την εξουσία, εκείνες οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις οι οποίες ευθύνονται για την οικονομική, την πολιτική, την ηθική και την στρατιωτική της χρεωκοπία!

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Πέτρος Δούκας είχε αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ  το 2009 μετά από σωρεία σκανδάλων στα οποία φέρεται πως συμμετείχε, για να επανέλθει δριμύτερος επί Αντώνη Σαμαρά, προφανώς επειδή ο σάλος γύρω από το όνομα του κόπασε.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version