Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι νεο-οθωμανοί απειλούν, το ΥΠΕΞ σιωπά

avutoglu.__article

 

Σε νέα επίδειξη ισχύος προχώρησαν οι υπουργοί εξωτερικών και ενέργειας της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και Τανέρ Γιλντίζ. Οι δύο Τούρκοι υπουργοί, έκαναν προκλητικότατες δηλώσεις, αναφορικά με τα δημοσιεύματα του Ελληνικού Τύπου, σχετικά με την πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης να καταθέσει στον ΟΗΕ συντεταγμένες, για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Ο υπουργός εξωτερικών της γείτονος χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, έκανε μνεία στην αναγκαιότητα διαβουλεύσεων για την πραγματοποίηση. κοινών βημάτων! Απείλησε επίσης, πως αν η Ελλάδα προχωρήσει σε ανακήρυξη της ΑΟΖ, τότε η Τουρκία θα απαντήσει, προβαίνοντας σε αντίστοιχα βήματα. ”Πιστεύουμε ότι σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους πρέπει να αποφεύγονται μονομερή βήματα, διότι υπάρχει θετική ατμόσφαιρα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. Έχουμε διανύσει σημαντική απόσταση σχετικά με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας τον προσεχή Μάρτιο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί. Συνεπώς, τη στιγμή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν αποκτήσει μια επιτάχυνση, έχει σημασία να προβούμε στα βήματα αυτά από κοινού και μέσω διαβουλεύσεων. Ο καθένας γνωρίζει την εθνική του θέση. Σε μια τέτοια περίπτωση και η Τουρκία θα προβεί σε αντίστοιχα βήματα. Αλλά ελπίζω να μη χρειαστεί. Υπάρχει ήδη ένας υπό λειτουργία μηχανισμός με την Ελλάδα”, δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά πως οι συζητήσεις των δυο χωρών, έχουν προχωρήσει σημαντικά.

Ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, έκανε λόγο για αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο, στα πλαίσια της νεο-οθωμανικής πολιτικής των εδαφικών διεκδικήσεων, μέσω των ”γκρίζων” ζωνών. ”Δεν νομίζω ότι η γειτονική χώρα, που ασχολείται με τόσες οικονομικές δυσκολίες, θα εγκαινιάσει νέα πεδία αντιδικίας. Αφού δεν το κάνει η Τουρκία, που έχει μια καλπάζουσα οικονομία, δεν πιστεύω ότι θα το κάνει η Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση. Εμείς δεν σχεδιάζουμε να προβούμε σε εργασίες στις αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου. Έχουμε προβεί σε θετικά βήματα για τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και σχεδιάζουμε να το συνεχίσουμε αυτό”.

Έχοντας να αντιμετωπίσει, μια κυβέρνηση δειλών και υποτακτικών στην Αθήνα, η Άγκυρα απειλεί ευθέως την ελληνική πλευρά με ”αντίποινα”, σε περίπτωση που προχωρήσει στην άσκηση των νομίμων κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Το πρόσχημα πως η Άγκυρα εκμεταλλεύεται την δεινή οικονομική θέση της Ελλάδος, αποτελεί μια φτηνή δικαιολογία των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων που εξουσιάζουν την Πατρίδα μας, από το 1974 κι εντεύθεν. Δικαιολογία φτηνή, για να καλύψει την υποχωρητικότητα και τη γύμνια της μεταπολιτευτικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία συνοψίζεται απόλυτα, στο δόγμα ”σφάξε με αγά μου να αγιάσω”.

Exit mobile version