Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τον πλήρη αφανισμό των Ελλήνων επιζητούν οι πολιτικάντηδες

Θέλουν και αποζημίωση για ηθικές βλάβες από τους φορολογουμένους

 

Μια απίστευτη εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ έφτασε στις εφορίες όλης της χώρας, βάσει της οποίας οι έφοροι όταν υπάρχει περίπτωση ληξιπρόθεσμων να κινούν τις διαδικασίες ώστε το δημόσιο να ζητά και αποζημίωση για «προσβολή του κύρους του», από τον φορολογούμενο. Ο αιθεροβάμων που συνέταξε την εν λόγω εγκύκλιο στηρίχθηκε σε έναν νόμο του 1953 και προστάζει την επιβολή επιπλέον προστίμου όταν κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να αποπληρώσει την εφορία.

Ο σκοπός για τον οποίο συντάχτηκε η εν λόγω εγκύκλιος είναι οι συστηματικοί φοροφυγάδες, οι οποίοι αγνοούν επιδεικτικά τις κλήσεις από τις ΔΟΥ, ώστε να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Το υπουργείο θέτει ως πρόταση στις εφορίες τις 20.000€ οφειλών, όμως το αφήνει ελεύθερο προς εκμετάλλευση από τυχόν επιτήδειους. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα για να εξαπολυθεί ένα περαιτέρω «κυνήγι μαγισσών» από το κράτος εναντίον των Ελλήνων που ήδη έχουν τρομερές δυσκολίες στο να ανταπεξέλθουν στην φοροκαταιγίδα.

Με τον ρυθμό, δε, που επιβάλλονται στην Ελλάδα οι φόροι και με δεδομένο ότι οι «ημέτεροι», έτσι και αλλιώς, έχουν πλειάδα τρόπων για να διαφεύγουν της φορολογίας, μέσω off shore και τεχνικών ξεπλύματος χρήματος, όλο και περισσότεροι Έλληνες θα γίνονται στόχος για την εν λόγω εγκύκλιο. Μια εγκύκλιος η οποία μοιραία θα στεφθεί από πλήρη αποτυχία, αφού ο αντικειμενικός της στόχος (δηλαδή ο μέσος Έλληνας) ήδη έχει δηλώσει το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και ο προσχηματικός της στόχος έχει τον τρόπο του.

Θα πρέπει, επιτέλους, στην κυβέρνηση να συνέλθουν και να αντιληφθούν ότι η «ρότα» που έχουν χαράξει για το «πλοίο» που λέγεται Ελληνική Οικονομία, οδηγεί απευθείας σε «ξέρες». Επίσης, θα πρέπει να καταλάβουν πως το μόνο που προκαλεί ηθικές βλάβες στο “κύρος” του κράτους είναι οι πολιτικάντηδες και η εγχώρια κλεπτοκρατία. 

 

ΠΗΓΗ

Exit mobile version