Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το δυσθεώρητο χρέος των ΗΠΑ και τα «ψίχουλα» που χρωστά η Ελλάδα

Επειδή η κα Μέρκελ, η ΕΚΤ, οι Βρυξέλλες και η συγκυβέρνηση των κκ. Σαμαρά – Κουβέλη – Βενιζέλου θέλουν να μας πείσουν πως η Ελλάδα αποτελεί την παγκόσμια εξαίρεση και για αυτό θα πρέπει οι πολίτες (!) της να υποφέρουν τα πάνδεινα για χάρη των αγορών, των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών, των ευρωπαίων και εγχώριων καρεκλοκένταυρων κηφήνων πολιτικών, τους παραθέτουμε το παρακάτω διάγραμμα.

Οι Έλληνες πολίτες μας λένε πως είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι (με το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου), οι Ελληνικές οικογένειες αυτές που θα πρέπει να πεινάσουν, να χάσουν τα σπίτια τους, να χάσουν τις οικονομίες τους μέσα από την υπέρμετρη υφαρπακτική και κλεπτοκρατική φορολογία. Η κοροϊδία και η παραπλάνηση των ΜΜΕ και των δοσίλογων πολιτικών μας έχουν και τα όριά τους.

Το παραπάνω διάγραμμα αποτυπώνει εύγλωττα την πορεία του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κατά την τελευταία εικοσαετία. Για το 2012 η Αμερικανική Κυβέρνηση αναμένεται να κλείσει με έσοδα της τάξεως των 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και έξοδα της τάξεως των 3,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Παρουσιάζοντας δηλαδή ψαλίδα ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! ή έλλειμμα 3,56 δισ. δολάρια σε ημερήσια βάση. Το σημερινό χρέος των ΗΠΑ σε χρεόγραφα, ομόλογα, έντοκα κτλ. είναι αισίως στα 16,394  τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αν σε αυτά προσθέσουμε και τις κρατικές υποχρεώσεις των επομένων ετών για συντάξεις, υγεία, ΟΑΕΔ, άλλα επιδόματα κτλ. τότε το συνολικό ποσό χρέους φτάνει το απίστευτο ποσό των 70 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! Προς τούτο και η Αμερικανική κυβέρνηση έχει σπεύσει να αυξήσει το ταβάνι δανεισμού της 10 φορές κατά την τελευταία δεκαετία. Το γράφημα που παρατίθεται μιλάει από μόνο του.

Ολόκληρη η Αμερική, η δυνατότερη και μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο λειτουργεί και υπάρχει χάριν στο χρέος που δημιουργεί κάθε χρόνο. Αν προσπαθήσει να το περιορίσει θα καταρρεύσει κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά! Και όμως εδώ η κα Μέρκελ με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Ελλάς, της οποίας την παραγωγική οικονομία είχαν μεθοδευμένα και συστηματικά καταστρέψει (Siemens, Man, Bayer, Benz, Hochtief, Thyssen Krupp και λοιπές) και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο αναδόμησης των εγχώριων παραγωγικών διαδικασιών (γεωργική παραγωγή, βιομηχανία, ναυπηγία, βιοτεχνία), θα πρέπει να παρουσιάζει όντας υπό «μεθοδευμένη διάλυση» πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 4,5% και άνω σε ετήσια βάση.

Εσείς βέβαια κύριε Σαμαρά εκεί στον Πύργο όπου είσαστε ταμπουρωμένος στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στην Κηφισιά με την έκτασης δεκάδων στρεμμάτων κήπο, τι χαράτσι πληρώνετε αλήθεια; Και με ποια εισοδήματα μπορείτε και τον συντηρείτε; Βγείτε στην κοινωνία, δουλέψτε με την κοινωνία, υποφέρετε με την κοινωνία πριν να είναι πολύ αργά. Ο Λαός παντεσπάνι και εσείς χαβιάρι με την κα Μέρκελ;

Οικονομικός Παρατηρητής

πηγή

Exit mobile version