Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Δεν τους αφήνουμε ούτε να φύγουν

Τηρώντας στο έπακρο το καταστροφικό για τη χώρα μας, Δουβλίνο2, αφού πρώτα τους αφήσαμε να μπουν, τώρα δεν τους αφήνουμε να φύγουν!

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε:

8/1/2012: Συνελήφθη, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης,  στο Πόρτο Κάγιο του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ένας  26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, γιατί μετέφερε παράνομα και διευκόλυνε την έξοδο από την χώρα, σε πενήντα πέντε (55) αλλοδαπούς, διαφόρων εθνικοτήτων. Επιπλέον, συνελήφθησαν οι 55 αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από την χώρα, ενώ σε βάρος των 33  από αυτούς θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους, γιατί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Ειδικότερα, στο Πόρτο Κάγιο του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Κότρωνα –Πόρτο Κάγιο με τη Δημοτική Οδό Λάγιας – Αχιλείου, εντοπίστηκαν 55  αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, Πακιστάν, Συρίας, Ιράν, Ιράκ και Μπαγκλαντές. Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν μεταφερθεί στο σημείο από την Αθήνα, με δύο οχήματα, από τα οποία το ένα οδηγούσε ο 26χρονος, με σκοπό να εξέλθουν παράνομα από την χώρα για Ιταλία, μέσω θαλάσσης, από ερημική παραλία της περιοχής. Τα οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης.

5/1/2012: Συνελήφθη,  στον νέο λιμένα Πατρών, από προσωπικό Ομάδας Μοτοσικλετιστών Άμεσης Επέμβασης (Ο.Μ.Α.Ε.) της οικείας Λιμενικής Αρχής, 50χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (τράκτορας-επικαθήμενο), το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στις δύο δεξαμενές καυσίμων του ανωτέρω οχήματος,πέντε (05) αλλοδαπούς, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Συνελήφθη την Δευτέρα 7/1/2013 το βράδυ, στην αγροτική περιοχή της Νέας Βύσσας Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα τεσσάρων (4) μη νομίμων μεταναστών, υπηκόων Σενεγάλης. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 27χρονο, στην αγροτική περιοχή της Νέας Βύσσας, να κινείται πεζός και να καθοδηγεί τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, διευκολύνοντας την έξοδό τους από τη χώρα.”

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων προδίδει το ξεφούσκωμα και την αναποτελεσματικότητα του “Ξένιου Δία” αφού ομολογεί ότι όσοι λαθρομετανάστες εκτίουν το προβλεπόμενο διάστημα κράτησης τους στα κέντρα φύλαξης, επιστρέφονται με έξοδα του Δημοσίου στην Αθήνα!

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΥΦΥ μεταξύ άλλων αναφέρει: “…Και ενώ δεν υπάρχουν κονδύλια τα οποία θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησης των παράνομων μεταναστών ή να αναβαθμίσουν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των συναδέρφων, ως εκ θαύματος διατάσσονται μεταγωγές με μισθωμένα τουριστικά λεωφορεία από την Ορεστιάδα για την Αθήνα και δεκαπέντε συνοδούς συναδέρφους για να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες των οποίων έχει παρέλθει ο χρόνος κράτησης…”.

Όσο για αυτό που αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΣΥΦΥ σε σχέση ότι δεν υπάρχουν κονδύλια, να κρατήσουμε μία επιφύλαξη, καθότι δια στόματος υφυπουργού Κούρκουλα, σε μία από τις περίφημες επιτροπές (13.9.2012), ανέφερε ότι τα κονδύλια της Ε.Ε. για την λαθρομετανάστευση ανέρχονται στα 300 εκατομμύρια ευρώ…
 
Exit mobile version