Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Και η ΝΔ στην λίστα Λαγκάρντ

634779582978831336634779582840147343voulgarakis-di_600_400_33024171__article

Αυτές τις ημέρες έχει ξεκινήσει μια πρωτόγνωρη εκστρατεία αποπροσανατολισμού του Ελληνικού Λαού από τα αποτελέσματα της έρευνας γύρω από την Λίστα Λαγκάρντ. Έχουμε μάθει όλες τις λεπτομέρειες, πλέον, για το πότε αλλοιώθηκε το «στικάκι», για το πότε έγινε η μετεγγραφή του, για το πότε παρεδόθη και όλες τις άλλες λεπτομέρειες. Η όλη ιστορία, φυσικά, είναι εκ των ων ουκ άνευ, αφού σε ένα εθνικό κράτος, θα είχε ήδη αποδοθεί δικαιοσύνη, αντί να γίνεται όλο αυτό το «τσίρκο» στα παράθυρα των τηλεοράσεων μας. Όμως, ζούμε στον καιρό της μεταπολίτευσης, οπότε θεμιτά όλα τα παραπάνω, αρκεί βεβαίως να μην χρησιμεύουν μόνο και μόνο για την απόκρυψη άλλων σοβαρών ειδήσεων.

Τι κρύφτηκε, ή μάλλον καλύτερα θάφτηκε, κάτω από το βάρος των εξελίξεων για τα τερτίπια των υπευθύνων για την αλλοίωση της «Λίστας Λαγκάρντ»; Το πρώτο είναι ότι παραπέμπεται στην τακτική δικαιοσύνη, ο κύριος «ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό», Γιώργος Βουλγαράκης, τέως υπουργός κυβερνήσεων της ΝΔ, αφού οι εξηγήσεις, που έδωσε για την παρουσία της συζύγου του, Κατερίνας Πελέκη, στην Λίστα Λαγκάρντ μέσω λογαριασμού εταιρίας off shore στην οποία ήταν συνδικαιούχος, ήταν ανεπαρκείς.

Το ίδιο ισχύει και για τις συζύγους των Γιάννο Παπαντωνίου, τέως υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και Μανώλη Κεφαλογιάννη, τέως υπουργού κυβερνήσεων της ΝΔ. Η υπόθεση με τις καταθέσεις της κας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του Γ. Παπαντωνίου, αφορά 1,3 εκ. ευρώ, τα οποία ο τέως υπουργός ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για την ύπαρξη τους, ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ότι η σύζυγος του, Γκρατσιέλα Γκρόλο, κληρονόμησε τον λογαριασμό από την μητέρα της.

Βέβαια, θα πει κάποιος, πάλι μιλάμε για πρώην υπουργούς και εν γένει για «τελειωμένους» πολιτικά ανθρώπους, οι οποίοι ρίχνονται στην πυρά της δήθεν κάθαρσης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτά είναι κάποια παραπάνω στοιχεία, τα οποία είναι σπάνια στην τηλεοπτική ζωής της χώρας, σύμφωνα με την οποία για την υπόθεση φταίει μόνο ο Παπακωνσταντίνου. Οι πολιτικοί αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν είχαν ιδέα για τις κινήσεις των υπουργών τους και τα εκατομμύρια που αυτοί διακινούσαν ανερυθρίαστα, δεν φέρουν ευθύνη;

Υ.Γ.: Παραπέμφθηκε και ο “κυνηγός” των ανέργων, Πέτρος Δούκας, επειδή “ξέχασε” να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ, το οποίο εξαφανίστηκε από την δήλωση του το 2010, σε σχέση με το 2009. Άραγε θα πάει να δουλέψει “εθελοντικά” για να “βγάλει” την ζημιά;

ΠΗΓΗ

Exit mobile version