Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σταθερά τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, παραπαίει ο Σύριζα

7article

Εξωπραγματικά ποσοστά σε ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ – Πάντα η Public Issue έκρυβε το 1/3 της δύναμης της Χρυσής Αυγής

Σε μία φανερά προπαγανδιστική δημοσκόπηση, που σκοπό της έχει να εμφανίσει το «άσπρο» ως «μαύρο», να εμφανίσει, δηλαδή, ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος και στηρίζει τα κόμματα του μνημονίου, η Χρυσή Αυγή φαίνεται σταθερά τρίτη πολιτική δύναμη, παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος. Τα μαγειρέματα που επιστρατεύτηκαν πολλά και απίστευτα, καθιστώντας την εν λόγω δημοσκόπηση πραγματικό ανέκδοτο. Παρ’ όλα αυτά η δυναμική της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία δεν γίνεται να κρυφτεί και οι καθεστωτικές γραφίδες αναγκάζονται να αποδεχτούν κομμάτι της αλήθειας, εμφανίζοντας την Χρυσή Αυγή ως τρίτη πολιτική δύναμη.

Στα απίστευτα που ελέχθησαν στην εν λόγω δημοσκόπηση, έχουμε μία επαναφορά του ΠΑΣΟΚ από τον πολιτικό «τάφο», εν μέσω των αποκαλύψεων για την λίστα Λαγκάρντ και τις ευθύνες που βαραίνουν στελέχη του. Το ΠΑΣΟΚ συγκεκριμένα ενώ παραμένει σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας ανακτά γύρω στο 3% από τις διάφορες άλλες δημοσκοπήσεις, άλλων εταιριών που κυκλοφορήσανε. Κοινώς ο κόσμος, σύμφωνα με την Public Issue, δείχνει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που εκφράζουν παλινωδίες, όπως οι πρόσφατες δηλώσεις Παπακωνσταντίνου για το «στικάκι».

Το δεύτερο παράλογο της εν λόγω δημοσκόπησης έρχεται από τις κάρτες που δείχνουν την γενικότερη δυσαρέσκεια ή ικανοποίηση του κόσμου ως προς την πορεία της χώρας. Στην ερώτηση για την κατεύθυνση της χώρας «Σωστή» δηλώνει 25% σε σχέση με το 7% του προηγούμενου χρόνου, ενώ 24% (σε σχέση με το 15% πριν ένα ακριβώς χρόνο) δηλώνουν ικανοποιημένοι από το επίπεδο της ζωής στην Ελλάδα. Μας δουλεύουν κανονικότατα, δηλαδή, εκεί στην Public Issue, εκτός και αν κάνανε την δημοσκόπηση σε ένα «παράλληλο σύμπαν»…

Το τρίτο παράλογο, σε σχέση πάντα με την αντικειμενική εικόνα της κοινωνίας και την κοινή λογική, είναι ότι το κόμμα Καμμένου, ενώ φυλλορροεί με στελέχη και βουλευτές να φεύγουν σωρηδόν, επανέρχεται επίσης εκ του «πολιτικού τάφου» και ενώ όλες οι άλλες δημοσκοπήσεις το έδειχναν στην έξοδο της Βουλής, η δημοσκόπηση της Public Issue δείχνει ένα γενναιόδωρο 8%, το οποίο μάλλον αποτελεί «κρύπτη» για να κρύψουν οι δημοσκόποι την πραγματική δυναμική της Χρυσής Αυγής. Δεν εξηγείται αλλιώς η διαφορά της τάξεως του 5,2% από τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις.

Ας δούμε, όμως, και τα ποσοστά που έκαναν και το παρδαλό ερίφιο να γελάσει:

ΝΔ 29%
ΣΥΡΙΖΑ 28,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10%
ΠΑΣΟΚ 8%
ΑΝ.ΕΛ 8%
ΔΗΜΑΡ 7%
ΚΚΕ 5,5%
Λοιπά: 4%

Για να κάνουμε, βέβαια, την απαραίτητη ανάλυση των αποτελεσμάτων θα πρέπει να αναφερθούμε και την αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας αμέσως πριν τις εκλογές του Μαΐου, όταν η Χρυσή Αυγή λάμβανε 4,5%, έναντι του 7% που έδειξαν τα αποτελέσματα. Το δίδαγμα είναι ότι παρά τον πόνο των ζητωμνημονιακών εντολέων της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, η τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο, κάτι το οποίο παρά τις προσπάθειες τους δεν μπορούν ούτε να αντιμετωπίσουν, ούτε να κρύψουν πλέον.  

ΠΗΓΗ

Exit mobile version