Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λίστα Λαγκάρντ: Έτσι έμπλεξε η Μαργαρίτα…

Lagard

 

Λαγκαρντ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

H Επιστήμη και η Δικαιοσύνη θα δώσουν απάντηση στο ερώτημα: Έχουν όλοι όσοι διαχειρίστηκαν τη «λίστα Λαγκάρντ» (USB, στικάκι, CD κ.λπ.) ευθύνες ή έχουν μόνο μερικοί και ποιοι; Μόλις προχθές και το ΚΚΕ, το οποίο κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει για σύμπραξη με τη Χρυσή Αυγή, είπε διά του εκπροσώπου του, κ. Χαλβατζή, ότι «όλοι όσοι διαχειρίστηκαν το στικάκι έχουν ευθύνες». Ποιοι το διαχειρίστηκαν; Από εκείνον που έχει τη γενική εποπτεία μέχρι τον αρμόδιο να επιληφθεί ειδικότερα για το περιεχόμενό του. Γενική εποπτεία είχαν οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί, εάν γνώριζαν την ύπαρξη της λίστας, ειδικότερη εποπτεία είχαν οι κάτω από αυτούς αρμόδιοι αξιωματούχοι, υπουργοί, γραμματείς κ.λπ.
Δεν αναφερόμαστε τυχαία στην ιεραρχία. Αντίθετα, αναφερόμαστε γιατί εμπλέκεται μαζί τους η Δικαιοσύνη και η Επιστήμη. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή) έχουν ζητήσει, είτε έμμεσα (ΣΥΡΙΖΑ), είτε άμεσα (οι υπόλοιποι), να διερευνηθούν οι ευθύνες των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου από προανακριτική επιτροπή, ως εχόντων τη γενική εποπτεία των χειρισμών στην υπόθεση της λίστας, αλλά και συμπερασματικά γενική γνώση περί της ύπαρξής της.
Αυτό που δεν γνωρίζαμε με ειδικότερη αναφορά είναι ότι από την Επιστήμη μπορεί να εμπλακεί και η περίοδος Κώστα Καραμανλή στην υπόθεση της λίστας και, άρα, να αφορά και την πρωθυπουργία Καραμανλή ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ποια είναι τα στοιχεία με τέτοιο ειδικό βάρος; Πρώτο και κύριο είναι το υλικό που περιείχε τη λίστα και πότε αυτό έφτασε είτε στα χέρια, είτε στα αφτιά των αρμοδίων της ιεραρχίας από τον πρώτο, δηλαδή τον (εκάστοτε) πρωθυπουργό μέχρι και τον αρμόδιο υπάλληλο του ΣΔΟΕ. Δεύτερο είναι μαρτυρίες, άλλα στοιχεία κ.λπ. Η ύπαρξη της «λίστας Λαγκάρντ» είναι γνωστή από την πρώτη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Φαλσιανί. Ο Ερβέ Φαλσιανί, υπάλληλος τράπεζας στην Ελβετία, αντέγραψε καταλόγους καταθετών και τους πούλησε σε φανερές και μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και κάθε άλλης ενδιαφερόμενης χώρας. Από τότε οι κυβερνήσεις ήξεραν ότι μέσω αυτού μπορούσαν να πάρουν στοιχεία για βρόμικο χρήμα στην Ελβετία. Και στην Ελλάδα το ήξεραν από τα σχετικά ρεπορτάζ που δημοσιοποιήθηκαν σε περίοδο διακυβέρνησης από τον Κ. Καραμανλή.

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Το φθινόπωρο… πέρυσι αποκαλύψαμε ότι υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου μάς υπέδειξε τον Αύγουστο του 2010 να υποβάλουμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ερώτημα στον τότε πρωθυπουργό με περιεχόμενο «τι θα κάνει με τους καταλόγους Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία και σε φορολογικούς παραδείσους ώστε να μη μείνουν ατιμώρητοι όσοι λεηλάτησαν και έβγαλαν τα χρήματα έξω». Μας είπε ότι «θα φροντίσω να σας δοθεί ο λόγος». Για πρώτη και τελευταία φορά μας δόθηκε ο λόγος, κάναμε αυτό το ερώτημα και ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει πάρει καταλόγους και ότι θα είναι αμείλικτη η κυβέρνηση. Μάλιστα, μας επαίνεσε για το ερώτημα και η απάντησή του «έπαιξε» το βράδυ στα μεγάλα κανάλια, αφού είχε προσθέσει στην απάντηση ότι «η κυβέρνηση κάνει και άλλες ενέργειες που δεν μπορεί να αποκαλύψει».
Το ηχητικό και τηλεοπτικό ντοκουμέντο υπάρχει διαθέσιμο για οποιονδήποτε θελήσει να το αναζητήσει. Αυτό συμπίπτει, όπως  γράψαμε και πέρυσι, με όσα αποκαλύπτει φέτος ο Κώστας Βαξεβάνης. Ότι, δηλαδή, έγινε μετεγγραφή του υλικού την 4η και την 5η Αυγούστου του 2010. Ο υπουργός μάς είπε να ρωτήσουμε «για να αποκαλυφθεί δημόσια και να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, ώστε να μην κουκουλωθεί». Άρα, το υλικό είχε έρθει νωρίτερα και από τον Αύγουστο και επιβεβαιώνονται έτσι και τα στοιχεία που αποκαλύπτει στο περιοδικό – ντοκουμέντο ο Κώστας Βαξεβάνης.
ΓΙΑΝ.ΝΤΑΣ.

Αντίδραση Μαργαρίτας και ερωτήματα
Οι εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΘΕΜΑ» είχαν δημοσιεύσει την είδηση περί αναφοράς της Μαργαρίτας Παπανδρέου στις καταθέσεις του ΣΔΟΕ, αλλά δεν είχαν και δεν δημοσίευσαν τις καταθέσεις. Τόσο η Μαργαρίτα Παπανδρέου, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου με δηλώσεις τους έκαναν «σκουπίδι» τις δύο εφημερίδες και τις παρουσίασαν περίπου σαν να ανέλαβαν εργολαβία συκοφαντίας. Οι εφημερίδες απάντησαν ότι αυτά πρέπει να τα απευθύνουν στα στελέχη του ΣΔΟΕ, εάν και εφόσον κ.λπ.
Οι καταθέσεις που αποκαλύπτουμε σήμερα δείχνουν ότι οι δύο αυτές εφημερίδες σωστά ανέφεραν την είδηση. Αυτή η αναφορά έγινε στις εφημερίδες στις 2 Δεκεμβρίου 2012. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου μόλις στις 10 Γενάρη του 2013 ανακοίνωσε ότι ζητά από τους δύο εισαγγελείς τις καταθέσεις για να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κ.λπ. Η καθυστέρηση ανακοίνωσης γεννά ερωτηματικά, αλλά δικαίωμά της είναι. Ερωτηματικά γεννά, επίσης, το γεγονός ότι η γυναίκα με τις καταθέσεις είναι μια ονόματι Παντέλη, γραμματέας σε έναν «διαχειριστή κεφαλαίων» ονόματι Μιονί κ.λπ.
Δεν είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι μέχρι σήμερα αυτή η Παντέλη δεν βγήκε στη δημοσιότητα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, εξηγώντας τι συμβαίνει με την κατάθεση και να διαβεβαιώσει ότι ουδεμία σχέση έχει η Μαργαρίτα Παπανδρέου; Μήπως η κ. Παπανδρέου κάνει την ανακοίνωση επειδή γίνεται αναφορά στο όνομά της στην πρόταση παραπομπής Γ. Παπανδρέου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Δεν θα έπρεπε αμέσως να είχε κάνει τέτοια ανακοίνωση; Δεν μπόρεσε να πάρει αντίγραφα των καταθέσεων από το ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως υπήρχε περίπτωση να αμφισβητηθεί η γνησιότητα των καταθέσεων; Αν δεν γινόταν καμία πρόταση παραπομπής του Γ. Παπανδρέου, θα έκανε αυτή τη ανακοίνωση;
Ασφαλώς περιμένουμε φωτογραφία, κατάθεση κ.λπ. της γυναίκας με τα 500 εκατ. ευρώ, αλλά ασφαλώς και του «διαχειριστή» κεφαλαίων για να διαλυθούν οι φήμες που οργιάζουν στο παρασκήνιο και αναφέρονται και σε άλλα, πέραν της κ. Παπανδρέου, πρόσωπα υπεράνω υποψίας…

Υπάρχει έγγραφη απόδειξη ότι κάποια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Exit mobile version