Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απάντηση στην ερώτηση για τον πλου τουρκικής κορβέτας σε Ελληνικά χωρικά ύδατα

imagesΣτις 12 Δεκεμβρίου 2012, η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια είχε υποβάλει σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών αντιστοίχως.

Η απάντηση την οποία λάβαμε από το Υπουργείο Εθνικής αμύνης, μεταξύ άλλων μας ενημερώνει ότι “η ψύχραιμη πολιτική αντιμετώπιση”…”δεν προσδίδει στα γεγονότα διαστάσεις μεγαλύτερες από τις πραγματικές“!!! Μας διαβεβαιώνει δε ότι “το Πολεμικό Ναυτικό εκτελεί την αποστολή του, με άριστο τρόπο, στο πλαίσιο των θεσμικών κειμένων, ενεργειών και των διαταγών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας”. Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε εάν στην αντίστοιχη περίπτωση, θα έκαναν το ίδιο και οι Τούρκοι “φίλοι”, όπως συχνά-πυκνά προπαγανδίζουν τον Ελληνικό λαό, για τους μογγόλους, που ανυπομονούν να ξαναπατήσουν πόδι στην Πατρίδα μας! Απ’ ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν τριγύριζε Ελληνικό πολεμικό σκάφος στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, τώρα το πλήρωμα θα ήταν φυλακισμένο στα τουρκικά μπουντρούμια, το λιγότερο, για να μη πούμε ότι θα ήταν λόγος να μας κηρύξει τον πόλεμο η Τουρκία.

Η άλλη απάντηση που λάβαμε από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι και αυτή στο ίδιο μήκος κύμματος. Παρ΄όλο που στο υπουργείο εξωτερικών παραδέχονται ότι “η τουρκική κορβέτα κινήθηκε εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων, κατά τρόπο που, από το σύνολο της κίνησης της, προκύπτει ότι δεν πληρούσε τους κανόνες αβλαβούς διελεύσεως”,  αντί να πράξουν τα δεόντα, αυτά δηλαδή που προβλέπονται όταν ένα εχθρικό σκάφος παραβιάσει τα σύνορά σου, οι “αρμόδιοι” αρκέστηκαν στο να δώσουν “οδηγίες στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα για διενέργεια  διαβήματος στο Υπουγείο εξωτερικών της Τουρκίας”. Αλήθεια, το ίδιο θα έκαναν και οι τούρκοι; Όχι, βέβαια! Γιατί έχουν εθνική πολιτική. Θα το είχαν βομβαρδίσει επί τόπου!  Οι δικοί μας κάνουν τα χατίρια των ξένων αφεντικών τους, για να εισπράττουν παχυλούς μισθούς και δεν βαριέσαι ας πάει και το παλιάμπελο…

Από τα πιο επίσημα χείλη, λοιπόν, έχουμε την παραδοχή ότι ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός έχει μειωθεί σε ρόλο παρατηρητή του τουρκικού επεκτατισμού και των επιδείξεων ισχύος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

«Η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή» έχει γίνει το παραπέτασμα πίσω από το οποίο οι Ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών κρύβουν την αδιαφορία, την ατολμία και την ανικανότητά τους. Μάθαμε ακόμη ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι εκπληρώνει το καθήκον του με την παραγωγή διαβημάτων στους διεθνείς οργανισμούς, που η Ιστορία έχει αποδείξει ότι αδιαφορούν για τις Ελληνικές θέσεις και προωθούν τα δικά τους συμφέροντα.

Αυτά όλα είναι αποφασισμένη και θα τα ανατρέψει η Χρυσή Αυγή.

Exit mobile version