Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνέντευξη του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου σε Ελβετική εφημερίδα

Μεταξύ δυο εκλογικών αναμετρήσεων, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής παραχώρησε συνέντευξη στην ελβετική εφημερίδα L’ Illustre.

Όπως συμβαίνει με τον συστημικό τύπο στην Ελλάδα, έτσι και οι ξένοι «συνάδελφοί» τους δεν διστάζουν να προβάλλουν την πραγματικότητα όπως εξυπηρετεί τους σκοπούς τους, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, και καταλήγοντας σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Αυτό που είναι αληθές είναι η εισαγωγική διαπίστωση του δημοσιογράφου ότι:

«Η ανοδική πορεία του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου ανησυχεί τους δημοκράτες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Πράγματι το «ελληνικό θαύμα» της Χρυσής αυγής, η άνοδος ενός κόμματος με καθαρό εθνικιστικό λόγο, χωρίς κρυφές χρηματοδοτήσεις, χωρίς οικονομικά μέσα, αλλά με μόνο την στήριξη των μελών και των φίλων του, προκαλεί σοκ σε πολλούς εντός και εκτός Ελλάδος.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας που συνοδεύει το άρθρο, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι

«Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δέχεται να ποζάρει με τη συντροφιά της γυναίκας του, Ελένης Ζαρούλια, στο γραφείο της προεκλογικής του εκστρατείας στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας που νοικιάζει το κόμμα στην Αθήνα. Κάτω από το ανέμελο ύφος του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει ένα πρόγραμμα με νότες δεκαετίας του ’30».

Κοιτάζοντας τη φωτογραφία γίνεται σαφές ότι ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής δεν ποζάρει με τη σύζυγό του , αφού  τότε η σύζυγός του θα ήταν δίπλα του. Είναι επιλογή του φωτογράφου να προσποιείται ότι φωτογραφίζει τον Νίκο Μιχαλολιάκο ενώ φωτογραφίζει και τη σύζυγό του, και είναι επιλογή της εφημερίδας να δημοσιεύσει τη φωτογραφία αυτή.

Για την εκστρατεία παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης ο δημοσιογράφος δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και τη συγγένεια του Νίκου Μιχαλολιάκου με αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού για να υποστηρίξει ότι η Χρυσή Αυγή αγρεύει μέλη μεταξύ των υπηρετούντων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην καθ’ αυτώ συνέντευξη με τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής στον οποίο αναγνωρίζει ένα αναμφισβήτητο πολιτικό ταλέντο, ο δημοσιογράφος ερωτά τα γνωστά και τετριμμένα για τους «φούρνους» και το Άουσβιτς, ενώ δεν παραλείπει να ερωτήσει αν η Χρυσή Αυγή είναι «ομοφοβική».

Ο Γ.Γ. απαντά στον καταιγισμό των ερωτήσεων με την απλή γλώσσα της αλήθειας. «Είμαι», λέει, «Έλληνας. Ένας Εθνικιστής και Έλληνας πατριώτης».

«Υποστηρίζω ότι όλες οι φυλές είναι διαφορετικές, λέω όμως ότι οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν έναν ανώτερο πολιτισμό από τον οποίο επωφελείται ακόμη ολόκληρη η ανθρωπότητα».

Απαντά ευθέως ότι «Η Ελλάδα είναι ένα κράτος Ορθόδοξο, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει Λαϊκό. Είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή τζαμιού». «Ποιοι είναι τα θύματα;»  αναρωτήθηκε. «Τα 3,5 εκατομμύρια των παράνομων μεταναστών που καταστρέφουν την οικονομία μας και το κοινωνικό μας σύστημα ή οι Έλληνες που ζουν με σχεδόν τίποτα;  Εμείς θέλουμε να υπερασπιστούμε τους Έλληνες εναντίον της εγκληματικότητος των λαθρομεταναστών».

Στη συνέχεια ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε στη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «Του επεσήμανα ότι στις 6 Μαΐου ο Ελληνικός λαός ψήφισε σε ποσοστό 70% κατά του μνημονίου που επέβαλε η Τρόικα, και από τη στιγμή αυτή η Συνθήκη γίνεται παράνομη και πρέπει να την καταγγείλουμε».

 Το άθλιο ρεπορτάζ είναι του  Christian Rappaz – 05/23/2012. Δια του λόγου το αληθές, όποιος επιθυμεί να διαβάσει το εμμετικό δημοσίευμα μπορεί να το βρει στο παρακάτω σύνδεσμο: http://www.illustre.ch/Nikos-Michaloliakos-neonazi-grecs-neonazi-Grece-fasciste-Grece_161389_.html

 

 

 

Exit mobile version