Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πέτυχε το «κουκούλωμα» από συγκυβέρνηση και Σύριζα

toni-alexis__article

 

Ακούσαμε αυτές τις μέρες πολλά σχετικά με την πορεία της πρώτης «Λίστας Λαγκάρντ» από τις μυστικές υπηρεσίες, μέχρι το υπουργείο εξωτερικών, το υπουργείο οικονομικών και εν τέλει στην αλλοίωση της. Ακούστηκαν πολλά τα οποία πρόσταζαν την διερεύνηση της υπόθεσης και άφηναν αιχμές για ποινικές ευθύνες και άλλων προσώπων, πέραν του Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος ο Βενιζέλος παραδέχτηκε την παρουσία αντιγράφου της λίστας στο σπίτι του, ενώ σαφείς αιχμές προφανώς υπάρχουν και για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονιστεί μία αλήθεια σχετικά με την χθεσινή ψηφοφορία. Ακούστηκε και στην βουλή, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες στα τηλεοπτικά πάνελ ότι ενδεχόμενη παραπομπή Βενιζέλου θα αποσταθεροποιούσε την συγκυβέρνηση. Για άλλη μία φορά η συγκυβέρνηση πολιτικών – δημοσιογράφων επί το έργον της κατατρομοκράτησης του Ελληνικού Λαού και της δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων. Αποσταθεροποιείται μία κυβέρνηση στην Ελλάδα από την Αλήθεια και την διευρεύνηση περί αυτής; Από ότι λένε ναι…

Και ας παραδεχτούμε ότι ενδεχόμενη ενοχή Βενιζέλου θα αποσταθεροποιούσε την συγκυβέρνηση. Ας το παραδεχτούμε χάριν «σκόντου», αφού φυσιολογικά η καταδίκη κλεφτών, θα έπρεπε να είναι μια «νίκη της δημοκρατίας» και όχι ένας αποσταθεροποιητικός παράγων. Η συγκεκριμένη ψηφοφορία δεν αποσκοπούσε στο να καταδείξει ένοχο κανέναν. Ήταν μία ψηφοφορία που θα αποφάσιζε την παραπομπή σε έρευνα των παραπάνω προσώπων. Αν από την έρευνα προέκυπταν όντως ποινικές ευθύνες, τότε η βουλή θα συνεδρίαζε εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει την άρση ή όχι της ασυλίας τους, ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οπότε αυτό που απεφάνθη η βουλή χθες ήταν ότι δεν αξίζει καν να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των Βενιζέλο – Παπανδρέου – Παπαδήμο. Θα έχουν, κατά τη διάρκεια της έρευνας, μέχρι και την πολυτέλεια της άρνησης να καταθέσουν, ασχέτως αν προφανώς η κατάθεση τους θα έριχνε φως στην όλη υπόθεση.Ιδιαιτέρως αν στην υπόθεση υπήρχε περίπτωση να βγουν και ποινικές ευθύνες για τους ίδιους. Θα υπήρχε δηλαδή το ενδεχόμενο οι κατηγορούμενοι να αρχίσουν να «αλληλοκαρφώνονται» προκειμένου να σωθούν, ενώ τώρα ακόμα και αν «μας κάνουν την τιμή» να καταθέσουν, θα το κάνουν εκ του ασφαλούς και με δεδομένο ότι δεν μπορεί να γίνει έρευνα για τις δικές τους ευθύνες.

Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι Έλληνες ότι αυτό στο οποίο συνέπραξαν χθες το βράδυ, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το να δημιουργήσουν προσχώματα ακόμα και στην απόδοση δικαιοσύνης στο θέμα «Παπακωνσταντίνου». Συνέπραξαν στο «κουκούλωμα» της όλης υποθέσεως, συνέπραξαν στο να μείνουν κρυφές πτυχές της λίστας και της διαδρομής της που ενδεχομένως βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι.

πηγή

Exit mobile version