Κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν τολμά να τα πει κανένα από τα αργυρώνητα ΜΜΕ. Αυτό με προφανή σκοπό την διατήρηση της δικτατορίας των διεφθαρμένων, η οποία τους δημιούργησε και τους εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια. Γράψαμε αυτές τις ημέρες για το προσκύνημα Τσίπρα στην Γερμανία και το επερχόμενο του ταξίδι στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβει και επισήμως το χρίσμα, από την «Μέκκα» των διεθνών επικυρίαρχων. Στην Ελλάδα, βέβαια, τα ΜΜΕ τηρούν σιγή «ιχθύος» για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού στον Τσίπρα βλέπουν τον νέο «Ανδρέα Παπανδρέου» που θα τους οδηγήσει στην επόμενη δεκαετία ρεμούλας, διαπλοκής και διαφθοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι τίτλοι των εφημερίδων και των δελτίων ειδήσεων, όσον αφορά την συνάντηση Τσίπρα – Σόιμπλε, μιλάγαν για «σύγκρουση», γεγονός το οποίο προφανώς δεν ίσχυε, όπως αναλύσαμε και πριν λίγες μέρες.
Το οικονομικό περιοδικό “Economist” σχολιάζοντας την επίσκεψη του Τσίπρα στην Γερμανία, μίλησε για μια απότομη στροφή του Τσίπρα, η οποία αναμένεται να φέρει εσωτερικούς τριγμούς μεταξύ της «πασοκικής» πτέρυγας του συνονθυλεύματος της «αριστεράς και της προόδου» και της ακροαριστερής πτέρυγας του. Συγκεκριμένα το περιοδικό αναφέρει ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης της Αριστεράς της Ελλάδας, έκανε ένα τολμηρό βήμα», γεγονός που ερμηνεύεται από το περιοδικό λόγω του ότι «φιλοδοξεί να γίνει το 2013 ένας πολιτικός του ευρωπαϊκού κατεστημένου», ενώ για «για να συμβεί όμως αυτό, ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει να έχει πείσει νωρίτερα την ακροαριστερή πτέρυγα του κόμματός του, ώστε να συμπορευτεί προς αυτή την κατεύθυνση».
Τον ονόμασαν, κοινώς, τον Τσίπρα «λιγούρι της εξουσίας», απλώς χρησιμοποιήσαν μια πιο περιφραστική περιγραφή, χάριν ευγένειας και «πολιτικού πολιτισμού». Δεν έλειψαν βέβαια και τα υπονοούμενα ότι μετά τις εκλογές ο Τσίπρας εμφανίζεται «έναν τόνο λιγότερο επικριτικός απέναντι στους ξένους πιστωτές». Μόνο στην Ελλάδα δεν γίνονται γνωστές οι κυβιστήσεις του Τσίπρα και το ξεπούλημα που έχει ήδη προαποφασίσει, ώστε να μετατραπεί στο «νέο ΠΑΣΟΚ» και να οδεύσει ολοταχώς προς την «καρέκλα της εξουσίας», προς την «καρδάρα με το μέλι».