Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μιχαλολιάκος: Ποντάρουν στην παραγραφή

αρχείο λήψης (39)Πολιτικό και όχι νομικό ζήτημα χαρακτήρισε την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, εννοώντας ότι υπάρχει ευθύνη γιατί δεν ελέγχθηκε αν όσοι βρίσκονται στη λίστα δικαιολογούν τις καταθέσεις από τα εισοδήματά τους.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε ότι, μολονότι το κόμμα του έχει συνυπογράψει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν ο μόνος από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που τόλμησε να πει ανοιχτά ότι τα αδικήματα τυπικά έχουν παραγραφεί. «Υπάρχουν “έγκυροι” νομικοί που λένε πως δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα αυτά, επειδή δεν έγιναν δύο σύνοδοι της Βουλής. Φάντασμα ήταν οι εκλογές της 6ης Μαΐου; Ποια η σκοπιμότης; Να ικανοποιήσουν το περί δικαίου αίσθημα του λαού και στη συνέχεια να ζητήσουν παραγραφή, έχοντας κερδίσει χρόνο απέναντι στη λαϊκή οργή».

Αναφερόμενος στα πρόσωπα, ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι είναι προφανές ότι έχουν ευθύνες τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου όσο και ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Παπανδρέου, αφού είχαν πλήρη επίγνωση της λίστας. Οσο για τον κ. Παπαδήμο, του χρέωσε ότι όφειλε να μάθει για τη «λίστα Λαγκάρντ». «Το ζήτημα δεν είναι νομικό. Η όλη ιστορία εξελίσσεται σε μια επιχείρηση εξαπάτησης του λαού. Η Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει για την παραπομπή των Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου και στις τέσσερις κάλπες. Αλλά και 14 κάλπες να υπήρχαν, πάλι θα ψήφιζε υπέρ της παραπομπής».

ΠΗΓΗ

Exit mobile version