Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ΔΝΤ «βλέπει» νέα τρύπα 9.5 δισ. ευρώ για το 2014

_IMF

 

“Επιτυχιών συνέχεια” για τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και τον υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα. Νέα τρύπα προβλέπει το ΔΝΤ για το 2014 ύψους 9.5 δισ. ευρώ. Το πράγμα φαίνεται πλέον καθαρά τοις πάσι πως δεν έχει τελειωμό. Και συνεχίζει με τις ακόλουθες εξίσου τραγικές επισημάνσεις που δεν τολμάει κανένα εγχώριο παπαγαλάκι των κρατικοδίαιτων μιντιαρχών να προβάλει ως πρώτο θέμα και κανένας στρατευμένος οικονομολόγος τους να προβλέψει είτε από άγνοια, είτε από ανεπάρκεια:

• To ΑΕΠ της Ελλάδος θα συρρικνωθεί κατά 4,2% για το 2013 και υπό τις καλύτερες προβλέψεις θα έχει μια ελάχιστη ανάκαμψη της τάξης του 0,6% για το 2014.
• Τι αλήθεια προέβλεπε και δεσμευόταν επ’ αυτού ο κύριος υπουργός των οικονομικών τόσο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013 όσο και στον τελικό προϋπολογισμό όπως τον πέρασε από την βουλή;
• Το ΔΝΤ εμπρός από αυτά τα τραγικά νούμερα και βλέποντας την επερχόμενη πλήρη αποτυχία προτείνει κούρεμα των διμερών δανείων του επίσημου τομέα από την Ευρώπη και δη την κα Μέρκελ!
• Πράγμα το οποίο εμείς το έχουμε απαιτήσει και με άρθρα μας από αυτήν εδώ την στήλη και με ερωτήσεις βουλευτών μας προς τον κ. Στουρνάρα εδώ και καιρό, ως άμεσο και απαραίτητο προαπαιτούμενο οποιασδήποτε περαιτέρω συζήτησης με την κα Μέρκελ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
• Το ΔΝΤ προτείνει τα επιτόκια να μειωθούν «σχεδόν στο μηδέν» για τα διμερή δάνεια της Ελλάδος.

Αν βέβαια το προτείνει αυτό το ΔΝΤ για την χώρα μας, δεν θα έπρεπε να έχει ήδη εφαρμοστεί για όλους του Έλληνες και τα δικά τους προσωπικά στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια; Βεβαίως και θα έπρεπε!Προτεραιότητά τους όμως έχει υπάρξει η διάσωση και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζιτών και όχι εμάς των δανειοληπτών! Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως για μια ακόμα χρονιά ούτε το φως στο τούνελ θα δούμε, ούτε και τον κάβο θα περάσουμε. Τουναντίον, θα συνεχίσουμε να θαλασσοδερνόμαστε κάτω από έναν αποδεδειγμένα άφαντο όπως και ανεπαρκέστατο καπετάνιο και με ένα πλήρωμα που ουδεμία κατάρτιση έχει στο να αντιμετωπίζει φουρτούνες ή εχθρικά σκαριά.

Οικονομικός Παρατηρητής

πηγή

Exit mobile version