Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΔΝΤ: Καταστροφικά τα μέτρα, αλλά δεν τα παίρνουμε πίσω!

g-geliografia2__article

Σε ομολογία προέβη ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σχετικά με το πρόγραμμα που έχει ακολουθηθεί έως τώρα στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα λιτότητας του οποίου η στυγνή εφαρμογή από τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχει οδηγήσει στην αυτοκτονία πάνω από 3000 Έλληνες. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Πολ Τόμσεν το λάθος έγινε σε έναν πολλαπλασιαστή που είχε να κάνει με τις συνθήκες στην οικονομία, που όπως λέει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, δεν εκτιμήθηκαν σωστά. Οι επιπτώσεις αυτού του λάθος, σύμφωνα με τις δηλώσεις, φαίνονται στην ανάπτυξη.

Δεν χρειαζόταν, βέβαια, να είναι κανείς φωστήρας για να αντιληφθεί αυτό που λέει ο Τομσεν, αφού η πλειονότητα των καταστημάτων έχουν ήδη βάλει λουκέτο. Είναι, επίσης, απορίας άξιο πως αυτός που ελέγχει τα πάντα στην Ελληνική οικονομία δεν είχε καταλάβει έως τώρα ότι κάτι πάει στραβά στο πρόγραμμα αναπροσαρμογής της Ελληνικής Οικονομίας. Κάτι θα έπρεπε να του πει το γεγονός ότι όλοι οι στόχοι πέφτουν έξω και ότι οι Έλληνες αυτοκτονούν, μη μπορώντας να αντέξουν την επέλαση της πολιτικής του.

Θα περίμενε κανείς, βέβαια, ότι η αναγνώριση του λάθους θα έχει ως αποτέλεσμα την στροφή της μνημονιακής πολιτικής σε άλλα μονοπάτια, λιγότερο καταστροφικά. Αυτό προστάζει, άλλωστε, η λογική.Όμως η συνέχεια των δηλώσεων του Τόμσεν αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουμε ένα συντεταγμένο σχέδιο και όχι ένα «λάθος». Είπε, λοιπόν, ο Πολ Τόμσεν, ότι είναι ύψιστης σημασίας η συνέχεια των αποκρατικοποιήσεων και η πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλιώς θα έρθει νέο πακέτο μέτρων ύψους 4 δισ. ευρώ, που θα περιέχει ακόμα περισσότερες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Κοινώς, επειδή δεν αναμένεται η κυβέρνηση να φτάσει (ούτε να κυνηγήσει, για να λέμε την αλήθεια…) τους στόχους, συντόμως θα έχουμε ένα νέο πακέτο μέτρων, ακόμα πιο επώδυνο για την Πατρίδα και τον Λαό.

πηγή

Exit mobile version