Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για «κουκούλωμα» πάει και η υπόθεση με την διόγκωση του ελλείμματος

skandala-kommaton__article

Πάγια τακτική του προπαγανδιστή, ο οποίος θέλει να ψευδολογήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι η «μισή αλήθεια». Η απόκρυψη της αληθείας, ναι μεν δεν θεωρείται ψεύδος, όμως δύναται να δημιουργεί τις στρεβλώτερες των εντυπώσεων. Πιο στρεβλωμένες πιθανόν από αυτές του ψεύδους σε αρκετές των περιπτώσεων. Διαβάζουμε, λοιπόν, σήμερα στην καθεστωτική εφημερίδα «Έθνος» ότι ασκείται ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τεχνητή διόγκωση του χρέους κατά το 2009.

Και το ρεπορτάζ κλείνει σε αυτό το σημείο, προκαλώντας την δίκαιη αγανάκτηση του υγιώς σκεπτόμενου πολίτη, ο οποίος έχει την «κακή» ιδιότητα να μπορεί να συγκρατήσει κάποια βασικά πολιτικά δεδομένα στην μνήμη του, και να μην διαθέτει «κοντή μνήμη». Η αγανάκτηση αυτή προκαλείται από το γεγονός ότι η δίωξη για την τεχνητή διόγκωση του χρέους περιορίζεται στα στελέχη της ΕΛ.ΣΤΑΤ και στο ότι το ρεπορτάζ δεν αναφέρει τίποτε παραπάνω σχετικά με την υπόθεση.

Ο πολιτικός σκοπός, φυσικά, του εν λόγω ρεπορτάζ είναι η εμφάνιση ενός σκιάχτρου κάθαρσης, προς χάριν της κυβερνήσεως, αντί του πραγματικού τερατουργήματος της συγκάλυψης σκανδάλων που αφορούν την Ελληνική πολιτική σκηνή. Και εξηγούμαστε… Σχετικά με την περίοδο εκείνη είχαν ακουστεί πολλά για την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και στελεχών της πρώτης μνημονιακής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του 2009, για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος, προκειμένου η χώρα μας να δεθεί στο άρμα των διεθνών τοκογλύφων. Έκτοτε ακούστηκαν πολλά, όπως π.χ. η εμπλοκή του αδερφού του τότε πρωθυπουργού με CDS και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που θα είχαν μεγάλα κέρδη από την οικονομική περιπέτεια της Ελλάδας.

Συνεπώς με την ποινική δίωξη να περιορίζεται στα στελέχη της ΕΛ.ΣΤΑΤ η κυβέρνηση πάει ευθέως για το κλείσιμο της υποθέσεως σχετικά με την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος, «βγάζοντας λάδι» για άλλη μία φορά το ΠΑΣΟΚ και τον τότε ανεκδιήγητο πρόεδρο του, Τζέφρυ Παπανδρέου.Και όλο αυτό από τα καθεστωτικά μέσα παρουσιάζεται υπό τον μανδύα της «κάθαρσης» αντί να καταγγέλλεται για αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή συγκάλυψη και «κουκούλωμα».

ΠΗΓΗ

Exit mobile version