Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξαναχτύπησε ο Τσιπραφέρης: Γύρισε και «ξανακαταργεί» το μνημόνιο

eaeda17d56ceca3316286a3ef5d7d1f4__article

Παρότι ο ανταγωνισμός με τον άρχοντα της κωλοτούμπας, Καρατζαφέρη, είναι δύσκολος, ο Τσίπρας όχι μόνο έχει αρχίσει να τον θυμίζει, αλλά και να τον ανταγωνίζεται «στα ίσια». Δεν αξίζει  να θυμηθούμε τόσο καιρό μετά το πολιτικό «πτώμα» του τηλεπροέδρου και τις παλινωδίες με την αλλαγή πλεύσεως πολιτικής ακόμα και εντός της ίδιας δήλωσης. Όμως με την τακτική που έχει ο Τσίπρας μοιραία μας τον θυμίζει. Οπότε ας δούμε ένα σύντομο ιστορικό των πολιτικών επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το Μνημόνιο, εντός λίγων μόνο μηνών.

Ως γνωστόν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως «σημαία» του την κατάργηση του μνημονίου με ένα μόνο άρθρο. Μετά τις εκλογές με αποκορύφωμα τις επισκέψεις Τσίπρα στην κοιτίδα των διεθνών τοκογλύφων στις ΗΠΑ και την Γερμανία, η «κατάργηση» έγινε «διαπραγμάτευση». Μέχρι και η Δούρου συνέγραψε άρθρο για το καλό κλίμα στην συνάντηση Τσίπρα με τον Νο2 του ΔΝΤ, όπου μεταξύ άλλων έλεγε ότι έπεισαν στην Αμερική ότι δεν είναι «αντιευρωπαϊστές», δηλαδή αντιμνημονιακοί.

Τώρα όμως το «χρυσό παιδί» των Αμερικάνων, γύρισε στην Ελλάδα και πρέπει να αρχίσει να μαζεύει τα ασυμμάζευτα, δηλαδή να κάνει το προσκύνημα στους διεθνείς τοκογλύφους να ξεχαστεί. Θύμωσε μάλιστα που του λένε ότι άλλα λέει έξω και άλλα μέσα και ως αιώνιος 15χρονος (στην πολιτική σκέψη…) έσπευσε να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Έτσι γυρίζοντας ξαναφόρεσε την μάσκα του «αντιμνημονιακού».

Για να επιτευχθεί αυτό επιστρατεύτηκε η κρατική τηλεόραση και η Έλλη Στάη ώστε να ξαναχτιστεί το «προφίλ» του αμερικανοπρόβλητου Τσίπρα.  Στην εκπομπή αυτή, λοιπόν, ο Τσίπρας μεταξύ άλλων φαιδρών είναι ότι «το μνημόνιο είναι νεκρό», ότι «θα το καταργήσει» και ότι «αυτή τη θέση του την διατυπώνει παντού». Βέβαια η γνωστή δημοσιογράφος δεν μπήκε στον «κόπο» να ρωτήσει τον Τσίπρα το προφανές. Πως αυτή την θέση την διατυπώνει «παντού», αφού ο Σόιμπλε και οι Αμερικανοί άκουσαν εντελώς διαφορετικά πράγματα; Βέβαια, δεν θα περιμέναμε «άβολες» ερωτήσεις από μία καθεστωτική δημοσιογράφο, σε έναν καθεστωτικό πολιτικό.

Υ.Γ. 1: Στην παραπάνω φωτογραφία μπορούμε να δούμε το «κοουτσάρισμα» στην κωλοτούμπα του Καρατζαφέρη στον Τσίπρα.

Υ.Γ. 2: Ο κόσμος έχει πάψει να τρώει «κουτόχορτο» κ. Τσίπρα και κα Στάη.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version