Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φυλακές για όσους αδυνατούν να πληρώσουν ετοιμάζει ο Στουρνάρας

stournaras__article

Ο Γιάννης Στουρνάρας (εκ των εκλεκτών του ιπποφορβείου του Κώστα Σημίτη, το οποίο την τελευταία εικοσαετία έχει βγάλει όλους τους υπουργούς οικονομικών της Ελλάδος), αποφάσισε να προσφέρει… στέγαση και σίτιση σε όλους εμάς τους οποίους μας κατάντησε από οικογενειάρχες και νοικοκυραίους, πένητες και ζητιάνους. Σε όλους εμάς οι οποίοι χάσαμε μικροεπιχειρήσεις, αποταμιεύσεις και διαλύσαμε τις οικογένειές μας. Μας δίνει λοιπόν την ευκαιρία να κλείσουμε μια θέση στις νεοταξικές του φορολογικές φυλακές στο πλαίσιο των συσκέψεων για το νέο πακέτο μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Το μέτρο της ταχείας οικοδόμησης νέων σωφρονιστικών καταστημάτων στα οποία θα φυλακίζονται αποκλειστικά όσοι πραγματοποιούν φορολογικές παραβάσεις συνδέεται με τις προθέσεις της ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της προφυλάκισης με συνοπτικές διαδικασίες όσων αρνούνται να πληρώσουν (χωρίς να εξετάζεται αν έχουν ή δεν έχουν οι συμπολίτες μας) έστω και ένα μικρό μέρος από τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται στο πλαίσιο φορολογικών ελέγχων.

Υπό τις έντονες δήθεν πιέσεις της τρόικας και της ομάδας Δράσης του Χόρστ Ράιχενμπαχ για τα απογοητευτικά αποτελέσματα στο φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μέτωπο, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν δυσκολεύτηκε να συναινέσει στις απαιτήσεις φυλάκισης και εξανδραποδισμού των Ελλήνων. Τα αποτελέσματα για τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2012 είναι κάτω των προβλέψεων, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επιτεύχθηκαν οι ποσοτικοί στόχοι για τον αριθμό των ελέγχων και τις εισπράξεις από αυτούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα ληξιπρόθεσμα χρέη ο στόχος ήταν εισπραχθεί το 2012 συνολικό ποσό τουλάχιστον 4,6 δισ. ευρώ και τελικά εισπράχθηκε μόνο 2,4 δισ. ευρώ. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο χώρος στις φυλακές είναι δυσεύρετος, καθώς σε αυτές κρατούνται πολλαπλάσιοι κρατούμενοι σε σχέση με τις προδιαγραφές τους, στο τραπέζι άρχισαν να πέφτουν προτάσεις για τη δημιουργία νέων φυλακών για φορολογικούς κρατούμενους και μάλιστα με τη χρήση κοινοτικών κεφαλαίων και μέσω σύμπραξης με ιδιωτικά κεφάλαια (ΣΔΙΤ).

Το σίγουρο είναι βέβαια πως στο πρόγραμμα δεν έχει μπει καμία απολύτως φυλακή για πολιτικούς (!), μιας και μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος (για το θεαθήναι) είναι πίσω από της φυλακής τα σίδερα και μέχρι σήμερα πραγματικά δεν φαίνεται να μπαίνει κανείς άλλος. Αν και  αναζητείται έτερο πολιτικό πτώμα για να του κάνει παρέα, εις μάτην όμως. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει όπως λέει ο λαός μας. Αυτοί είναι οι πολιτικοί που κυβέρνησαν τον τόπο μας 40 χρόνια τώρα. Ας το καταλάβουμε καλά! Από την άλλη, οι χώροι συγκέντρωσης των παράνομων αλλοδαπών και της πάσης φύσεως αγνώστου ταυτότητας μεταναστών, κρίνονται πλέον των δεόντων άνετοι για τους (κακομαθημένους) Έλληνες οι οποίοι και θα πρέπει να υποφέρουν, σύμφωνα με το σχέδιο. Με τα 12 ευρώ για την σίτιση των αλλοδαπών ή τα μειωμένα (μετά από επαναδιαπραγμάτευση με την εταιρία κέιτερινγκ) 5,8 ευρώ ανά γεύμα που τους πληρώνουμε, για τους Έλληνες δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Εμείς πρέπει να πεινάσουμε, να κρυώσουμε, να ιδρώσουμε και να ματώσουμε για να ευχαριστηθεί ο κ. Στουρνάρας και η κα Μέρκελ.

Να τους… χαιρόμαστε αυτούς που αγωνίζονται να μας καταντήσουν πένητες στην ίδια μας την πατρίδα. Ή έτσι νομίζουν, έτσι αυταπατούνται… Δεν θα τους το επιτρέψουμε!

Οικονομικός Παρατηρητής

ΠΗΓΗ

Exit mobile version