Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ;

mega_LARGE_t_53761_1179972_type12250Νέα τροπή παίρνει η κρίση στη Μέση Ανατολή μετά την πληροφορία που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κέντρο ερευνών του στρατού στα βορειοδυτικά της Δαμασκού, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Από την πλευρά του, το Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

Εν τω μεταξύ, δυτικές διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν μέσα στο έδαφος της Συρίας φορτηγά που μετέφεραν πυραύλους στο Λίβανο για την οργάνωση Χεζμπολά και ότι ο βομβαρδισμός έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, λίγο πριν περάσουν τα σύνορα του Λιβάνου τα φορτηγά.

Οι αρχές του Λιβάνου υποστηρίζουν ότι έγιναν πολλές παραβιάσεις του εναέριου χώρου από 16 Ισραηλινά αεροσκάφη και ότι χτυπήθηκε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε οπλισμό προς την οργάνωση Χεζμπολά, σύμμαχο του συριακού καθεστώτος. Πρόκειται για πυραύλους ρωσικής κατασκευής τύπου SA 17, λένε οι δυτικές πηγές, οι οποίοι θα άλλαζαν την ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή.

Οι Ισραηλινοί που πολέμησαν με την Χεζμπολά το 2006 είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψουν να φτάσουν στα χέρια της οργάνωσης στο Λίβανο χημικά όπλα από την Συρία, όπου μαίνεται ο εμφύλιος. Τις τελευταίες μέρες ο ισραηλινός στρατός εγκατέστησε στο βορρά στη περιοχή της Χάιφα συστοιχία της αντιπυραυλικής ασπίδας που είχε χρησιμοποιήσει και στον πόλεμο της Γάζας.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version