Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η τρόικα έτοιμη να μας πάρει επισήμως και τα σπίτια

xreh__article

Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι δηλώσεις Τσίπρα, αμέσως μετά την συνάντηση του με τον Νο2 του ΔΝΤ, στα γραφεία του στην Ουάσιγκτον. Εκεί ο Τσίπρας, ούτε λίγο, ούτε πολύ, προσπαθώντας να προσεγγίσει τους νέους του φίλους, είπε ότι το ΔΝΤ δεν είχε απαιτήσει τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι προφανώς και το ΔΝΤ είχε απαιτήσει πολλά πράγματα, όμως βρήκε και πρόθυμες κυβερνήσεις για να τα εφαρμόσουν.

Ας δούμε, όμως, ποιοι είναι οι νέοι φίλοι του Τσίπρα, που δεν έχουν απαιτήσεις, όπως μας δήλωνε αυτός πριν λίγες μέρες. Η τρόικα, λοιπόν, απαίτησε την κατάργηση της σχετικής νομοθεσίας για προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Αυτό σημαίνει ότι ο εφιάλτης της κατάσχεσης επιστρέφει για 117.300 Έλληνες, από τους φίλους του Alexis. Αυτό θα ανάψει το πράσινο φως ώστε μεγάλο κομμάτι ελληνικής ιδιοκτησίας θα περάσει με συνοπτικές, δικαστικές διαδικασίες στα χέρια των τραπεζών.

Ήδη η Ελλάδα έχει αρχίσει και κατακλύζεται από άστεγους Έλληνες και αν η νέα απαίτηση της τρόικας ικανοποιηθεί θα έχουμε πολύ περισσότερους. Όλα αυτά τα μέτρα και οι απαιτήσεις της τρόικας, η οποία κατά τα άλλα «κόπτεται» για την «ανάπτυξη», παρέα με την συγκυβέρνηση, προφανώς οδηγούν μόνο στην ανάπτυξη των τραπεζών και στην βαθύτερη απελπισία των Ελλήνων.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version