Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Ισραήλ γράφει το Διεθνές Δίκαιο στα παλαιότερα των υποδημάτων του…

IsraeliSoldiers

Σύμφωνα με αναφορά την οποία συνέταξαν ερευνητές του ΟΗΕ, το κράτος του Ισραήλ καλείται να σταματήσει τους εποικισμούς και να αποσύρει όλους τους εποίκους από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι ερευνητές του ΟΗΕ, κατηγορούν τις επίσημες ισραηλινές αρχές για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Η αναφορά των ερευνητών, των οποίων προΐσταται η Γαλλίδα δικαστής Κριστίν Σανέ, καταγράφει τα παρακάτω: «το Ισραήλ πρέπει να συμμορφωθεί με το άρθρο 49 της Τέταρτης Συνθήκης της Γενεύης και να σταματήσει χωρίς προϋποθέσεις όλες τις εποικιστικές δραστηριότητες. Πρέπει να αρχίσει αμέσως μια διαδικασία απομάκρυνσης όλων των εποίκων από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη». Επιπλέον, επισημαίνεται πως «σημαντικός αριθμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων παραβιάζονται με διάφορους τρόπους εξαιτίας της ύπαρξης αυτών των οικισμών».

Το σκεπτικό του πορίσματος των ερευνητών του ΟΗΕ, βασίζεται στις συνθήκες οι οποίες υπογράφτηκαν στη Γενεύη το 1949, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η μεταφορά άμαχου πληθυσμού σε κατεχόμενα εδάφη, γεγονός που ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν ευθέως το κράτος του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη Δυτική Όχθη, εκφράζοντας μάλιστα τον φόβο, ότι αυτά θα συνεχιστούν με την επέκταση των εβραϊκών οικισμών. Το Ισραήλ από την πλευρά του, όχι μόνο δε συνεργάστηκε στη διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας, αλλά κατηγόρησε την επιτροπή για μεροληπτική, υπέρ των Παλαιστινίων, στάση.

πηγή

Exit mobile version