Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φέρνουν την Blackwater στο ελληνικό κοινοβούλιο;

blackwater

Σε μια αποκάλυψη η οποία αφήνει εκτεθειμένη τόσο την Κυβέρνηση όσο και το προεδρείο της Βουλής, προχώρησε ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος σε εφημερίδα του Καναδά. Ο κ. Χρυσανθόπουλος δήλωσε ότι η διάδοχος εταιρεία της «Blackwater”, υπό την ονομασία Academi, θα αναλάβει υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης του ελληνικού Κοινοβουλίου. Η ακριβής δήλωση του Έλληνα διπλωμάτη στην καναδική εφημερίδα, έχει ως εξής: «Πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με τη διάδοχη εταιρεία της “Blackwater”, προκειμένου να προσλάβει μισθοφόρους για την προστασία του κοινοβουλίου. Στις δημοκρατίες ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία».

 

Η εταιρεία Blackwater, μετονομάστηκε σε “Xe” και κατόπιν σε “Academi”, πρακτική που ακολουθείται με την προφανή σκοπιμότητα της απαλλαγής από τις βαρύτατες κατηγορίες του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν το 2007, κατηγορήθηκε για την δολοφονία 17 ιρακινών πολιτών, στη Βαγδάτη, ενώ δύο ακόμη εργαζόμενοί της, κατηγορούνται για τη δολοφονία 2 Αφγανών στην Καμπούλ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Blackwater υποχρεώθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 42 εκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικανικό δημόσιο, κατόπιν διακανονισμού, ώστε να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στους δημόσιους διαγωνισμούς της κυβέρνησης. Ο διακανονισμός έγινε, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική δίωξη της εταιρείας, μετά από πλήθος καταγγελιών για παραβιάσεις από μέρους της.

 

Καθίσταται σαφές, πως αν ισχύει η συγκεκριμένη δήλωση, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή και προκλητικότατη απόφαση της Βουλής, η οποία όχι μόνο τίθεται ενάντια στα εθνικά συμφέροντα αλλά επιπλέον, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή Ελλήνων πολιτών.Επιπρόσθετα, η Βουλή, φαίνεται πως δεν εμπιστεύεται πλέον την ελληνική αστυνομία στο ζήτημα της φύλαξης, απόφαση που γεννά πλήθος ερωτηματικών. Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια απόφαση, καταδεικνύει με τον πλέον ωμό τρόπο, το επίπεδο της ανθελληνικής δράσης του ψευτορωμαίικου της μεταπολίτευσης, το οποίο εξουσιάζει την Πατρίδα μας.

πηγή

 

Exit mobile version