Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελευθεροτυπία: Τάγματα φρίκης στο κέντρο της Αθήνας

eleutherotypia__article

Ακόμα ένας λίβελλος από την “Ελευθεροτυπία“, η οποία ανατρίχιασε στην θέα δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τους τρεις ηρωικά πεσόντες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό. Το γεγονός πως ένα πρωτοφανές σε μέγεθος πλήθος κρατούσε Ελληνικές σημαίες και έψαλλε τον Εθνικό ύμνο προκαλεί πράγματι φρίκη σε κάθε… Ελευθεροτυπία. Να σημειωθεί πως στο εν λόγω ρεπορτάζ  τουλάχιστον έγινε αναφορά στην μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία χιλιάδων Ελλήνων εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα ΜΜΕ που τήρησαν μια ένοχη ομερτά και σιγήν ιχθύος.

“Με τους πυρσούς αναμμένους, την ελληνική καθώς και τη σημαία της Χρυσής Αυγής στα χέρια, το περασμένο Σάββατο συγκεντρώθηκαν χιλιάδες μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, συμμετέχοντας στην καθιερωμένη ετήσια πορεία μνήμης για την κρίση στα Ίμια. Η Αστυνομία βρισκόταν σε επιφυλακή από νωρίς. Από την αμερικανική και την τουρκική πρεσβεία εκφράστηκαν ανησυχίες για την παρουσία των συγκεντρωμένων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης, οι συγκεντρωμένοι υπολογίστηκαν σε 10.000. Οι διοργανωτές στην ιστοσελίδα τους ανέβασαν τον αριθμό των συμμετεχόντων σε 30.000. Πάντως η Χρυσή Αυγή είχε διοργανώσει πανελλαδική κινητοποίηση, με στόχο μια μεγάλη σε όγκο συγκέντρωση. Και τα κατάφερε. Προκαλώντας τρόμο στους περαστικούς.

Η πλατεία Ρηγίλλης γέμισε ασφυκτικά. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν νέοι, ηλικίας 20 έως 35 ετών. Τα μέλη με το στρατιωτικό κούρεμα φορούσαν μαύρα μπουφάν με κουκούλες. «Χρυσή Αυγή» έγραφαν στην πλάτη. Η στολή περιελάμβανε αρβύλες και στρατιωτικό καπέλο. Ο επικεφαλής έδινε παραγγέλματα: «Ανάπαυση. Προσοχή». Τη συγκέντρωση στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών στα Ιμια διοργάνωσαν η Χρυσή Αυγή και η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης, για να τιμήσουν τους τρεις Ελληνες αξιωματικούς που σκοτώθηκαν στην κρίση των Ιμίων. Αλλά τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Κάτω η χούντα του Μνημονίου», «Αλήτες, προδότες πολιτικοί». Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, και ο Ηλ. Κασιδιάρης.

Από τη Βασ. Σοφίας κατευθύνθηκαν στη λεωφόρο Μεσογείων, η οποία παρέμενε κλειστή (και στα δύο ρεύματα) για αρκετές ώρες. Περίπου 3.000 από τους συγκεντρωμένους κατευθύνθηκαν στα νέα γραφεία, που βρίσκονται στη λεωφόρο Μεσογείων. Οι διαδηλωτές παρέμειναν εκεί μέχρι να αποχωρήσουν με πούλμαν για την περιφέρεια”.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version