Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΥΡΥΜΑΤΑ ΣΤΟ USB – ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ 4 ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

mega_LARGE_t_53761_690791_type12250Μέρη κειμένων από προκηρύξεις που αφορούν ανάληψη ευθύνης επιθέσεων βρέθηκαν μέσα στο USB που εντόπισαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής μέσα στο διαμέρισμα – κρησφύγετο στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρ. Μανουρα η εξέταση έδειξε μέρη από δύο κείμενα ανάληψης ευθύνης τα οποία είχαν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών.

Το πρώτο κείμενο αφορά ανάληψη ευθύνης από εμπρησμό στο Χαλάνδρι που είχε γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου του 2012 και τότε άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά σε φορτηγά εταιρείας τροφίμων. Στο διαδίκτυο είχε αναρτηθεί τότε ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση “Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Φωτιές στον Ορίζοντα”.

Η δεύτερη προκήρυξη αφορά στον εμπρησμό δύο αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Παπαντωνίου στις 7 Δεκεμβρίου 2012. Στην ανάληψη ευθύνης που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τότε οι δράστες υπέγραφαν ως “Μαχόμενη μειοψηφία/Κομμάντο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος”.

Επίσης μέσα στο USB, σύμφωνα με τον κ. Μναούρα, βρέθηκε μια αφίσα από φωτογραφία που είχε τραβηχθεί αμέσως μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 85, στις 30 Δεκεμβρίου 2010. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει τότε η οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Την αφίσα συνοδεύει ένα κείμενο, το οποίο φέρεται να είχε αναρτηθεί σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών στο εξωτερικό.

Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγούνται οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης καθώς ενώπιον του ανακριτή όλοι τους αρνήθηκαν να απολογηθούν. Δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν καμία εξουσία των δικαστικών λειτουργών και αρνούνται να ακολουθήσουν την διαδικασία.

Οι δράστες έφθασαν στα δικαστήρια Κοζάνης κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων. Κάποιοι από τους συλληφθέντες φθάνοντας αλλά και αποχωρώντας από τα δικαστήρια φώναξαν και πάλι συνθήματα υπέρ της αναρχίας.Οι κρατούμενοι εισήλθαν και εξήλθαν από την πίσω πόρτα του κτιρίου των δικαστηρίων καθώς από νωρίς το πρωί έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί ομάδες αναρχικών που φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version