Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζεται το πάρτυ στα ΕΛΠΕ – Ομερτά από το ΥΠΕΚΑ

elpe__article

Τα δικά τους παιδιά ήταν και παραμένουν βολεμένα. Δεν τους έχει αγγίξει ούτε η κρίση, ούτε η ανεργία, ούτε η πείνα, ούτε και η απόγνωση την οποία επέβαλλαν σε όλο τον Ελληνικό Λαό. Τρανή απόδειξη του πέπλου προστασίας που προσφέρει το μεταπολιτευτικό σύστημα στα εκλεκτά τέκνα του ακόμη και σήμερα, αποτελεί η άρνηση (δια της τεθλασμένης) του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να απαντήσει στην Ερώτηση του Συναγωνιστή κ. Μίχου Νικολάου αναφορικά με τις «Προκλητικά υψηλές αμοιβές στα στελέχη των Ελληνικών Πετρελαίων».

Πιο συγκεκριμένα, την στιγμή που η οικονομική κρίση έχει φτάσει στην Πατρίδα μας σε οριακό σημείο και καθημερινά γίνονται τεράστιες περικοπές σε μισθούς και επιδόματα σε όλους τους κλάδους, στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ», τα οποία στην ουσία έχουν εξελιχθεί σε μια ιδιωτική ΔΕΚΟ διαχείρισης διαφόρων συμφερόντων, οι μισθοί και οι αποδοχές των διευθυντικών στελεχών είναι προκλητικά υψηλοί. Την στιγμή που οι άνεργοι στην πατρίδα μας φτάνουν τους 1.500.000, την στιγμή που οι πιλότοι των F-16 παίρνουν 1800 ευρώ το μήνα, δεν νοείται να παίρνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στα ΕΛΠΕ 14.000 ευρώ μηνιαίως και άλλα μεγαλοστελέχη να αποχωρούν παίρνοντας αποζημιώσεις της τάξεως του 1.000.000 ευρώ, όταν μάλιστα απολύθηκαν από τα ΕΛΠΕ 40 συμβασιούχοι, που έπαιρναν 600 ευρώ το μήνα.

Κατόπιν αυτών, ερωτήσαμε τον κ. Υπουργό:
1. Με ποιο σκεπτικό οι μισθοί των στελεχών στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» παραμένουν τόσο υψηλοί σε σχέση με άλλα στελέχη άλλων φορέων και Οργανισμών;
2. Γιατί δεν έχουν υποστεί ανάλογες μειώσεις προκειμένου να αποδοθεί αίσθημα δικαιοσύνης και ισονομίας;

Η δε απάντηση του Υπουργού, η οποία ήλθε μέσω των ίδιων των ΕΛΠΕ, ήταν πως «Η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. και οι συνδεδεμένες μ’ αυτήν (θυγατρικές)  εταιρείες δεν αποτελούν φορείς ούτε της Κεντρικής , ούτε της Γενικής Κυβέρνησης  … ως εκ τούτου φρονούμε πως δεν απαιτείται η παροχή απαντήσεων ή εξηγήσεων επί ερωτήσεων κοινοβουλευτικού ελέγχου». Δεν απαντούν λοιπόν, απαξιώνουν προκλητικά τις ερωτήσεις του κοινοβουλευτικού ελέγχου που επιτάσσει την καθολική ενημέρωση του Ελληνικού Λαού, αλλά και επιβάλλεται από το ίδιο μας το Σύνταγμα. Θεωρούν εαυτούς υπεράνω ημών των υπολοίπων και ο κ. Υπουργός και οι διευθυντές των ΕΛΠΕ. Έστω και αν το 35,48% των ΕΛΠΕ είναι ακόμη και σήμερα στην κατοχή του Ελληνικού Κράτους, τουτέστιν των Ελλήνων πολιτών! Αυτοί οι κύριοι και οι ημέτεροί τους φροντίζουν ακόμα και σήμερα όταν όλος ο Λαός στην κυριολεξία πεινάει να «ξαφρίζουν» μέσω των βισματικών, ανήκουστα τεραστίων, μισθών τους όλες τις επιχειρήσεις όπου συμμετέχουμε ως μέτοχοι δια του Κράτους και όλοι εμείς οι απλοί πολίτες. Ας μην απορούμε λοιπόν που η βενζίνη στην χώρα μας είναι η ακριβότερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το «χρυσάφι» που την πληρώνουμε, ξέρουμε στις τσέπες ποίων κατευθύνεται.

Οικονομικός Παρατηρητής 

πηγή

Exit mobile version