Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μνημονιακή παράνοια: Περισσότεροι φόροι, λιγότερα έσοδα

stournarasempodia613_543153384__article

Χοντρό δούλεμα μας ρίχνει η κυβέρνηση δια μέσω του Υπουργού Οικονομικών, Στουρνάρα, ο οποίος γυρνάει τα πάνελ ως νέος τηλεμαϊντανός «Άδωνις» και διακηρύσσει ότι «έρχεται η ανάπτυξη» και ότι «όλα πάνε καλά στην Ελληνική Οικονομία». Έφτασε μάλιστα να μιλάει για μείωση του ελλείμματος και για επίτευξη των στόχων. Βεβαίως αυτά τα ψέμματα είναι συνηθισμένα στους πολιτικάντηδες, οπότε δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν. Ούτε θα έπρεπε να κατηγορούμε τους δημοσιογράφους που δεν αποκαλύπτουν τα προφανή ψέμματα των πολιτικάντηδων και να τους ξεμπροστιάσουν δημοσίως. Την δουλειά τους, προσφέροντας υπηρεσίες στο καθεστώς, κάνουν και αυτοί…

Είχαμε διαβάσει προ καιρού για τα αποτελέσματα της φορολογίας στα καύσιμα που οδήγησε τους Έλληνες στο να παγώσουν και το κράτος στο να μην εισπράξει σχεδόν τίποτα από την φορολογία που επέβαλλε. Βλέπαμε και τους υπόλοιπους φόρους να έχουν την ίδια τύχη, γιατί πολύ απλά οι Έλληνες δεν είχαν για να τους πληρώσουν. Παράλληλα ακούγαμε τον Στουρνάρα να θριαμβολογεί για «επίτευξη στόχων», προσβάλλοντας την κοινή λογική και αυτοδιαψευδόμενος από τα στοιχεία που εξέδιδε το ΥΠΟΙΚ.

Δημοσιεύονται, λοιπόν, σήμερα νέα στοιχεία που διαψεύδουν τον Στουρνάρα και γελοιοποιούν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για «ανάπτυξη». Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν η απόδοση των νέων φοροαρπακτικών μέτρων ήταν αρνητική, αφού όσο περισσότεροι και σκληρότεροι φόροι επιβάλλονται, τόσο μειώνονται τα έσοδα του κράτους. Συγκεκριμένα μιλώντας η απόκλιση των εσόδων από τον στόχο που είχε τεθεί ανέρχεται στο 7%, ενώ η «βουτιά» των εσόδων σε σχέση με τον ίδιο περσυνό μήνα ανέρχεται στο 12%. Κοινώς είχε εκ  προοιμίων τεθεί χαμηλότερος στόχος εισπράξεων σε σχέση με πέρσι και πάλι στέφθηκε με αποτυχία.

Σε απόλυτα νούμερα η διαφορά μεταξύ εισπράξεων και στόχου είναι 307 εκατ. ευρώ, ενώ η διαφορά μεταξύ εισπράξεως φετινών και περσινών είναι 777 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία είναι πραγματικά αμείλικτα και μιλούν, κυριολεκτικά, μόνα τους. 

πηγή

Υ.Γ.Κ.Ε.: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΤΟ «όλα πάνε καλά στην Ελληνική Οικονομία»! ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΧΙ ΜΙΑ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ, ΑΛΛΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΣΤΗΝ “ΠΤΩΧΙΚΗ” ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ; ΕΙΔΑΤΕ, Ο ΚΝΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ… ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Exit mobile version