Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Πάρε ό,τι θέλεις υπουργέ»: Ρουπακιώτης καλύπτει Βενιζέλο για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων

roypakiot-beni__article

Ανεκδιήγητη ήταν η απάντηση Ρουπακιώτη στην υπ’ αριθ. 6013/18-01-2013 ερώτηση του Συναγωνιστή και Βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Παππά σχετικά με την ομολογία του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι διατηρεί απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης (άρθρο 26 Συντάγματος) προκειμένου να δικαιολογήσει την αδράνειά του στην πρωτοφανή ομολογία Βενιζέλου ότι διατηρεί αντίγραφο των αμυντικών σχεδίων της χώρας στο σπίτι του.

«Λησμόνησε» όμως να αναφέρει το άρθρο 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στον Υπουργό Δικαιοσύνης να παραγγέλλει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ή τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου-όποτε το κρίνει απαραίτητο-τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή ανάκρισης αντιστοίχως. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε και το κείμενο του άρθρου: «1. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει δικαίωμα να παραγγέλλει στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε αξιόποινη πράξη…3. Σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα». Βεβαίως, στην υπόθεση του Θεάτρου «Χυτήριο», ο κύριος Ρουπακιώτης είχε εφαρμόσει άλλα μέτρα και σταθμά, ζητώντας την δίωξη του Συναγωνιστή και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου μας Xρήστου Παππά (Διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ).

Υ.Γ. Όσο για τα συνερωτώμενα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης; Ακόμα δεν έχουν απαντήσει! Αυτό βεβαίως είναι ενδεικτικό του τρόπου και της νωχελικότητας με τον οποίο αντιμετωπίζουν θέματα τέτοιας σοβαρότητας. Ένα τους λέμε: Δεν ξεχνούμε! 

ΠΗΓΗ

Exit mobile version