Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οργιάζει το παρεμπόριο μετάλλων – Η Χρυσή Αυγή έφερε το θέμα στη βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

mafia-sidera-karotsia

Συμμορίες αλλοδαπών λυμαίνονται τη χώρα και λεηλατούν οτιδήποτε μεταλλικό αντικείμενο υπάρχει. Η πατρίδα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη στα χρονικά της λεηλασία εκ των έσω όλου του δικτύου υποδομών της.

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση,  διέπραττε από τις αρχές του έτους 2012 κλοπές μετασχηματιστών μέσης τάσης της ΔΕΗ και υλικού από το ηλεκτροκίνητο δίκτυο του ΟΣΕ, στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Eξιχνιάστηκαν συνολικά 127 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών μέσης τάσης της Δ.Ε.Η. και τρεις περιπτώσεις κλοπών ηλεκτροκίνητου δικτύου του Ο.Σ.Ε.

Στα Μέγαρα Αττικής, συνελήφθησαν αρχικά έντεκα (11) άτομα, τρεις (3) ημεδαποί και οχτώ (8) αλλοδαποί πακιστανικής καταγωγής, κατά την πραγματοποίηση μεταφοράς, παράδοσης και παραλαβής κλεμμένων υλικών στην εν λόγω επιχείρηση scrap. Στη συνέχεια, ακολούθησαν έρευνες σε σημεία και σπίτια, όπου είχαν εντοπιστεί να κινούνται μέλη της οργάνωσης και συνελήφθησαν ακόμα τέσσερις (4) αλλοδαποί πακιστανικής καταγωγής. Συνελήφθησαν επίσης, ο συντονιστής και στρατολόγος της οργάνωσης και η υπεύθυνη της μάντρας με τα κλεμμένα υλικά, ενώ αναζητούνται ακόμα τέσσερις (4) υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) ημεδαπός Ρομά.

Στο φορολογικό βιβλίο της επιχείρησης, προέκυψε ο χαρακτηρισμός του παράνομα αφαιρεθέντος χαλκού ως παλαιού χαλκού Α΄ και Β΄ ποιότητας και η κίνησή του σε άλλη επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων.

Η ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν έχουν υπολογιστεί μέχρι στιγμής τα διαφυγόντα έσοδα της Δ.Ε.Η. από την απώλεια κιλοβατώρων και του Ο.Σ.Ε. από τη διακοπή δρομολογίων και την ακινητοποίηση συρμών.

Η Χρυσή Αυγή έχει φέρει το θέμα στη βουλή με επίκαιρη ερώτηση 

και πραγματοποίησε δυναμικές παρεμβάσεις για το μείζον πρόβλημα του παράνομου εμπορίου μετάλλων από λαθρομετανάστες. 

ΠΗΓΗ

Exit mobile version