Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ούτε γιατρούς δεν έχουν, αλλά τους φταίει η Χρυσή Αυγή

sam-lykour__article

Θεωρητικώς μιλώντας ο Υπουργός Υγείας δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα, αλλά  για να φροντίζει και να επιλύει τα προβλήματα του συστήματος Υγείας, που τόσο σημαντικό είναι για τους Έλληνες. Ένα σύστημα υγείας που γίνεται ακόμα σημαντικότερο και ακόμα πιο απαραίτητο στους Έλληνες δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που αυτοί βιώνουν.

Το σύστημα υγείας νοσεί, αυτό είναι κάτι το προφανές που δεν χρήζει ιδιαίτερης συζητήσεως. Νοσεί σε όλα τα επίπεδα, αφού τις παθογένειες του τις αντιμετωπίζουν και οι επισκεπτόμενοι τα νοσοκομεία, Έλληνες πολίτες, αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτό το ίδιο το σύστημα υγείας. Από τα φακελάκια και τα ράντζα, μέχρι τις παράνομες αποκλειστικές, την παντελή έλλειψη υλικών, τις ελλείψεις σε προσωπικό και τους απλήρωτους εργαζόμενους των νοσοκομείων.  Όμως ο Υπουργός Υγείας επιλέγει να ασχολείται αυστηρά και μόνο με την Χρυσή Αυγή. Και γιατί; Γιατί η Χρυσή Αυγή απειλεί πολιτικά το αντεθνικό και αντιλαϊκό συνονθύλευμα που ακούει στο όνομα «Νέα Δημοκρατία».

Προ μηνών ο ανεκδιήγητος υπουργός υγείας(σημ.Κ.Ε.:που έχει σπουδάσει Τεχνολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – ΚΑΤΕΕ Αθηνών) έδειχνε την παντελή έλλειψη παιδείας που τον μαστίζει, αλλά και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα των Ελλήνων, χύνοντας «χολή» σχετικά με το πρόγραμμα «Έλληνες Γιατροί» της Χρυσής Αυγής. Κατάφερε να γελοιοποιηθεί επικαλούμενος έναν ψευδεπίγραφο «Όρκο του Ιπποκράτη», ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με τον όρκο του Κώου Ιατρού της Αρχαιότητας. Όμως γελοιοποιήθηκε και σε ένα άλλο σημείο πολύ σημαντικότερο, το ηθικό, αφού εξέφρασε την εχθρότητα του σε ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους Έλληνες αφιλοκερδώς. 

Μόλις χθες έκανε ένα νέο ατόπημα ξεκινώντας τις πολιτικές διώξεις εναντίον όποιου τολμά να συνομιλά με την Χρυσή Αυγή, που έχει λάβει (το θυμίζουμε, γιατί θέλουν να το ξεχάσουν…) την ψήφο μισού εκατομμυρίου Ελλήνων και σύμφωνα με τα νέα δημοσκοπικά στοιχεία στηρίζεται από πλέον του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων.  Και όλα αυτά, μάλιστα, με θέμα το ζήτημα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων που αφορά χιλιάδες εργαζομένους στον τομέα.

Όμως ποια είναι η πραγματικότητα του συστήματος υγείας που αρνείται να αντιμετωπίσει ο υπουργός, ενώ τον πιάνει «ιερά μανία» με την Χρυσή Αυγή; Δεν θα αναφέρουμε κάποιο από τα ήδη γνωστά, αλλά θα αναφέρουμε μια σημερινή είδηση που αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής». Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δημοσιεύματα, στη Σάμο υπάρχει μόνο ένας συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός. Στην Τρίπολη δεν υπάρχει καρδιολόγος. Στην Λέσβο δεν υπάρχει ούτε καρδιολόγος, ούτε παιδίατρος! Σε 19 νομούς της χώρας ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει σύμβαση με παιδίατρο.

Ας αφήσει, λοιπόν, ο κ. υπουργός την εξυπηρέτηση των πολιτικών συμφερόντων του κομματιδίου του και ας ασχοληθεί με τα προβλήματα του κλάδου, στον οποίο θεωρητικά είναι ο πολιτικός προϊστάμενος. Ας δουλέψει και λίγο, λοιπόν, και ας αφήσει την Χρυσή Αυγή να ασκήσει τον έλεγχο στην εργασία του, όπως είναι άλλωστε το συνταγματικό της καθήκον ως αντιπολίτευσης, της μόνης ουσιαστική Εθνικής Αντιπολιτεύσεως σε ένα παρακμάζον πολιτικό σύστημα.

πηγή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Όσο, αυτός ο ηλεκτρολόγος μηχανικός των ΚΑΤΕΕ έχει σχέση με την ιατρική, άλλο τόσο έχουμε και εμείς με το διάστημα… Όση σχέση έχει αυτός με την δημοκρατία άλλο τόσο έχουμε και εμείς με τους κινέζους…

Exit mobile version