Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατά τα άλλα θέλουν να βγάλουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκτός νόμου…!

vouli15

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! Ε, ΡΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ…

“Κράτος-Μαφία!

Συγκλονιστικά στοιχεία για τρεις υποθέσεις:

-«Λίστα Λαγκάρντ» και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών

-Τον στρατηγό που καταγγέλλεται ως μαφιόζος από πρώην βουλευτή

-Τον πολεοδόμο που έχτιζε… αυθαίρετα και κατέστρεφε πολίτες

Των ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα κράτος ολόκληρο διά του αρμόδιου υπουργού του έχει παραλάβει μια λίστα με κλεμμένα δισεκατομμύρια των δημοσίων ταμείων. Μεταξύ των καταθετών είναι και διευθυντές εφοριών, σύζυγοι υπουργών, κολπατζήδες των ασφαλιστικών ταμείων, κροίσοι που πτώχευσαν τις επιχειρήσεις για τις οποίες έχουν πάρει τεράστια ποσά ως επιδοτήσεις-δάνεια-επιχορηγήσεις από τα δημόσια ταμεία.

Δεν κάνει τίποτα θετικό, αλλά μόνο αρνητικά. Η λίστα κρύβεται και συγκαλύπτεται για καιρό στο γραφείο του υπουργού και μετά από χρόνια, μέσω εκβιασμών ξένων κρατών και υπηρεσιών, έρχεται στο φως. Σχηματίζεται Επιτροπή στη Βουλή για νέα έρευνα και τρία ακριβώς χρόνια μετά την έλευση της λίστας δεν έχει γίνει ούτε το πρώτο βήμα της έρευνας.

Υπηρεσίες του ίδιου κράτους, της Ελλάδας μας δηλαδή, γνωρίζουν ότι η διαφθορά έχει απλωθεί και μεταξύ άλλων σε εγκλήματα όπως τοκογλυφίες και εκβιασμοί, καθώς επίσης και ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες είναι το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών. Ένας πρώην βουλευτής αυτού του κράτους διαπιστώνει ότι έχει μπλέξει συγγενικό του πρόσωπο στο κύκλωμα τοκογλυφίας, το οποίο μεταξύ άλλων έχει μια τρομακτική ομοιότητα με καταθέτες της «λίστας Λαγκάρντ». Έχει ξεχάσει να κάνει δηλώσεις στην εφορία…

Ο πρώην βουλευτής απευθύνεται σε στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα που εκβιάζει τον γιο του και εκείνος του συνιστά να πληρώσει το ποσό που «οφείλει» και έτσι να μην έχει εμπλοκή. Σαν νονός της Μαφίας, δηλαδή, ή σαν αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης.

Το ίδιο κράτος στην Επιτροπή που θα εντοπίσει τους κλέφτες της «λίστας Λαγκάρντ» τοποθετεί επικεφαλής πρώην εισαγγελέα και νυν δικηγόρο και βουλευτή. Στη «λίστα Λαγκάρντ» περιλαμβάνονται και μέλη μιας άγριας συμμορίας που, από τις διευθυντικές θέσεις του υπουργείου Οικονομικών, καταλήστευε τα δημόσια ταμεία. Μέλη αυτής της συμμορίας αποκαλύπτονται στη λίστα. Ο πρόεδρος που θα ρίξει άπλετο φως στο σκάνδαλο, ο πρώην εισαγγελέας και νυν δικηγόρος, εμφανίζεται την ώρα των εργασιών της Επιτροπής της Βουλής σε δικαστήριο και δηλώνει ότι υπερασπίζεται ένα από τα σοβαρότερα μέλη της άγριας συμμορίας που λεηλατούσε δημόσιο χρήμα, μέλη της οποίας είναι και στη «λίστα Λαγκάρντ». Μέλημα του προέδρου είναι να βρει πόθεν το χρήμα στην ξένη τράπεζα. Πιθανόν και από τα λεηλατημένα του Δημοσίου. Μέλημα του υπερασπιστή μέλους της συμμορίας είναι να το γλυτώσει από κάθε εμπλοκή. Άρα, ταυτόχρονα είναι με το Καλό και υπερασπίζεται το Κακό. Μην σπεύσετε να πείτε ότι πρώτα πρέπει να καταδικαστεί για να είναι Κακό. Ήδη, το μέλος που υπερασπίζεται ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Μαρκογιαννάκης, έχει καταδικαστεί σε συνολικά 40 χρόνια κάθειρξη (ισόβια ουσιαστικά, αφού είναι ήδη 55 χρονών) και ο κ. Μαρκογιαννάκης το υπερασπίζεται σε άλλο σκέλος της ίδιας υπόθεσης.

Το μήνυμα ποιο είναι; Δεν είναι λογικό να θεωρήσουμε ως μήνυμα το «μη φοβάστε, είμαστε κοντά σας στην υπεράσπιση;». Όμορφος κόσμος ηθικός..

Μέλος συμμορίας που λεηλάτησε το υπουργείο Οικονομικών έχει συνήγορο τον Μαρκογιαννάκη

Πρόσωπα, των οποίων τα ονόματα βρίσκονται στη «λίστα Λαγκάρντ», είναι και σε καταδικαστικές αποφάσεις και μπορείτε να αξιολογήσετε το εξής. Οι Ελβετοί δεν δίνουν στοιχεία για καταθέτες είτε είναι σε λίστα, είτε όχι, δεν ανοίγουν τις κινήσεις των λογαριασμών εκτός και αν έχει ασκηθεί σοβαρή ποινική δίωξη για τον κάτοχο του λογαριασμού.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπουργός Οικονομικών από το φθινόπωρο του 2009, όταν είχαν αρχίσει να καταδικάζονται (από το 2007) με βαριές ποινές στελέχη του υπουργείου για τη λεηλασία ΦΠΑ από τα δημόσια ταμεία. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αποδεδειγμένα στα χέρια του τη «λίστα Λαγκάρντ» από το 2010. Οι καταδικαστικές αποφάσεις των στελεχών του υπουργείου είχαν αρχίσει να γνωστοποιούνται δημοσίως τρία χρόνια νωρίτερα, άρα έπρεπε να τις γνωρίζει. Ο συσχετισμός ήταν απλά διαδικαστικός. Γιατί δεν έγινε; Προφανώς, γιατί η κρατική μηχανή δουλεύει μαφιόζικα και δεν ήθελαν να ανοίξουν στόματα. Ερευνητέο είναι πότε είπαν στον κ. Παπακωνσταντίνου για τα ονόματα της λίστας, καθώς επίσης και αν το γραφείο είχε στοιχειώδη οργάνωση και μυαλό ώστε να μπορεί να συσχετίσει τη λίστα με τα ονόματα και τους κλέφτες δημοσίου χρήματος για τους οποίους βοούσε η Θεσσαλονίκη και η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου του… Μήπως η πραγματική αιτία ήταν ότι δεν ήθελαν να τραβήξουν τον κρίκο για να μη σπάσει όλη η αλυσίδα; Προφανώς.

Δείτε τις καταδικαστικές αποφάσεις, δείτε και τα ονόματα της «λίστας Λαγκάρντ»! Επίλεκτο μέλος της συμμορίας αυτής, της οποίας το όνομα είναι στα ίδια κατηγορητήρια με εκείνα τα ονόματα που έχουν ήδη εντοπιστεί στη λίστα, έχει συνήγορο σήμερα τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Ψάχνει το δίκιο του και δεν το βρίσκει!

Παραθέτουμε τη συγκλονιστική αναφορά ενός πολίτη προς τις Αρχές. Τον έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια αρχικά, αλλά στη συνέχεια από άλλη αιτία αποδείχθηκαν αληθινά όσα κατήγγειλε. Μόνο που εκείνος καταστράφηκε. Αυτός είναι ο όμορφος κόσμος, ο ηθικός, ο αγγελικά πλασμένος… Και ύστερα πλάκωσαν ο Τόμσεν με τον Ράιχενμπαχ… Αυτή την κραυγή δημοσιεύουμε για να κατανοήσετε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και διατρέχει όλη τη ραχοκοκκαλιά της χώρας μας.

ΑΙΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«[…] Έκανα καταγγελία στην Πολεοδομία Πειραιά κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων που δεν έπραξαν όπως ο νόμος ορίζει αλλά και το καθήκον τους. Η Πολεοδομία Πειραιά δεν έκανε απολύτως τίποτα, ούτε καν απάντησε στην καταγγελία μου. Στη συνέχεια απευθύνθηκα στο Δήμο Πειραιά, κάνοντας νέα καταγγελία, αφού πλέον η Πολεοδομία έχει περιέλθει στο Δήμο Πειραιά. Ο Δήμος Πειραιά έστειλε την καταγγελία μου στην Πολεοδομία Πειραιά, χωρίς ωστόσο να κοινοποιήσει το σχετικό έγγραφο και σε μένα. Έτσι, εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμία απάντηση, ούτε από την Πολεοδομία, ούτε από το Δήμο.

Η καταγγελία μου ήταν σχετική με την έκδοση παράνομου εγγράφου της Πολεοδομίας Πόρου που έδωσε στους αντιδίκους μου και αυτοί το χρησιμοποιούσαν σε δικαστικές διαδικασίες. Γι’ αυτό και εγώ τότε έκανα αίτηση και καταγγελία προς την προϊσταμένη υπηρεσία, δηλαδή προς την Πολεοδομία Πειραιά και ζήτησα την ανάκληση του αναληθούς αυτού εγγράφου υπ. Αρ. 11/1/1996. αρ. Πρ. 1218. Πράγματι στις 30/6/2000 το έγγραφο ανακλήθηκε βάσει του με αρ. Πρ. 8744 εγγράφου της Πολεοδομίας Πειραιά. Η καταγγελία μου σε αυτό ακριβώς αφορούσε, στο ότι οι αντίδικοί μου εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν το αναληθές έγγραφο στα δικαστήρια, παρότι είχε πραγματοποιηθεί η ανάκληση του ψευδούς εγγράφου […].

Σε άλλη μου καταγγελία προς τη Νομαρχία Πειραιά κατά της Πολεοδομίας Πειραιά στις 20/4/2005, αρ. Πρ. 2100, ο αντινομάρχης Πειραιά και προϊστάμενος της Πολεοδομίας κ. Χρ. Αγγέλης με έγγραφό του προς την Πολεοδομία και συγκεκριμένα προς τη διευθύντρια κα Οικονομοπούλου Κωνστάντζα στις 6/7/2005, αρ. Πρ. 2100, ερωτά γιατί δεν κατεδαφίστηκαν τα αυθαίρετα, παρότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις.

Ακολούθως. διαπιστώνεται ότι εξαφανίστηκε τόσο η καταγγελία μου όσο και το έγγραφο του κ. Χρ. Αγγέλη. Σας εξηγώ γιατί στράφηκα κατά των παραπάνω υπηρεσιών και όσων παρανόμησαν, για να βρω το δίκιο μου: Το 2012 απευθύνομαι εγγράφως προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και καταγγέλλω συγκεκριμένους υπαλλήλους της Πολεοδομίας Πειραιά. Υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις 10/2/2012 αποστέλλουν το με αρ. Πρ. 5493 έγγραφο προς μία ανύπαρκτη Πολεοδομία! Ανακαλύπτοντας εγώ αυτό το απαράδεκτο γεγονός ότι έχει σταλεί έγγραφο σε ανύπαρκτη υπηρεσία τούς γνωστοποιώ με αίτηση καταγγελία ότι το έγγραφό τους απεστάλη σε ανύπαρκτη υπηρεσία. Παρόλα αυτά υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προσπαθεί να με πείσει ότι έλαβε απάντηση (από την ανύπαρκτη υπηρεσία) και ότι δήθεν μου την κοινοποίησε. Στις 13/4/2009, αρ. Πρ. 4824, με έγγραφό μου καταγγέλλω προς τον κ. Ρακιντζή επτά υπαλλήλους της Πολεοδομίας Πειραιά και ζητώ βάσει του νόμου να ανοιχτούν οι λογαριασμοί τους, επειδή εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομων αδειών. Ο κ. Ρακιντζής έβαλε την καταγγελία μου στο αρχείο χωρίς να μου κάνει καμία γνωστοποίηση.

Έκανα καταγγελία προς το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το 2010 κατά:

1) Αρδίτσογλου Κλεονίκης, Διευθύντριας Πολεοδομίας Πειραιά, καθότι η ίδια εμπλέκεται μαζί με τους υπόλοιπους 6 που καταγγέλλω στην έκδοση παράνομων αδειών. Κατόπιν παρέμβασης αγνώστων το Σώμα Ελεγκτών αθώωσε την κα Αρδίτσογλου.

Η προϊσταμένη του Σώματος Ελεγκτών έκανε έγγραφο προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις 1/3/2011. αρ. πρ. 2587. Αφού μου απεστάλη αρμοδίως το έγγραφο αυτό, εγώ ακολούθως με έγγραφό μου αρ. πρ. 2468, στις 17/3/2011 προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητάω να ξαναγίνει συμπληρωματική έκθεση ελέγχου και διαψεύδω το έγγραφο 1/3/2011, αρ. πρ. 2587. Από συμπληρωματική Έκθεση Ελέγχου αρ. 470/Α/2011 (από την προϊσταμένη) του Σώματος Ελεγκτών προκύπτει ότι είχα δίκιο στην καταγγελία μου που είχα κάνει προς την υπηρεσία τους. Ακολούθως η Υπηρεσία της (Πολεοδομία Πειραιά) την απομάκρυνε από τη θέση της.

Το 2006 κάνω καταγγελία στο Υπουργείο Εσωτερικών κατά του πρώην Διευθυντή της Πολεοδομίας Πειραιά κ. Γεώργιου Οικονομόπουλου. Η καταγγελία μου αυτή, αλλά και ολόκληρος ο σχετικός φάκελος χάθηκε όμως μου απάντησαν προφορικά από το Υπουργείο. Αυτό δεν το έχουν αναφέρει πουθενά εκτός από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει εγώ σχετικά.

Σε άλλη καταγγελία μου προς το Σώμα Ελεγκτών το 2010 κατά της προέδρου της ΕΠΑΕ (Υπηρεσία της Πολεοδομίας Πειραιά) κας Διονυσιάδου Ελισάβετ, το Σώμα Ελεγκτών εξέδωσε την 632/Α’/2010 Έκθεση Ελέγχου κατά της καταγγελλομένης, η οποία Διονυσιάδου πρόλαβε να αποχωρήσει από την υπηρεσία.

Για έναν από τους επτά που καταγγέλλω στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δηλ. τον κ. Μελλά Νικόλαο, πολεοδόμο Πειραιά, τώρα πραγματοποιείται έλεγχος. Επομένως, τα όσα κατήγγειλα για τους επτά ανωτέρω υπαλλήλους προκύπτει ότι είναι αληθή, καθότι:

Α) Η Αρδίτσογλου Κλεονίκη εξεδιώχθη από την υπηρεσία της, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία από την Εισαγγελία Κορίνου η Γ’12/115 εις βάρος της.

Β) Η Διονυσιάδου παραιτήθηκε, για να γλιτώσει.

Γ) Για τον Οικονομόπουλο Γεώργιο χάθηκε ο φάκελος από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δ) Για την Οικονομοπούλου Κωνστάντζα εξαφανίστηκε το υπ’ αρ. 6/7/2005 έγγραφο και η καταγγελία μου.

Ε) Ο Μελλάς Νικόλαος ελέγχεται ακόμη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Πώς εγώ ο απλός πολίτης να εμπιστευτώ τέτοιους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες που παρέχουν. Πώς να λυθεί το πρόβλημά μου και να βρω το δίκιο μου, τη στιγμή που από τις δικές τους παρατυπίες, είτε σκόπιμα είτε όχι, εγώ κινδυνεύω να χάσω την ελάχιστη περιουσία μου, αφού όλοι αυτοί οι κύριοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της καταπάτησης του οικοπέδου μου».

«Να τα δίνεις λίγα – λίγα για να μην πάθεις κανένα κακό»!

Άξονας του σημερινού φακέλου – ρεπορτάζ είναι και η Μαφία της Κέρκυρας. Τοκογλυφίες, βίλες, μπράβοι από την Αθήνα, υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι. Θύματα δεκάδες πολίτες και μεταξύ αυτών και γνωστός πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης με καταγωγή από την Κέρκυρα. Κρίσιμο πρόσωπο, όμως, ο πρώην βουλευτής της Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος και ο γιος έκαναν κατάθεση σοκ και τη φέρνουμε σήμερα στο φως. Υποστηρίζουν ότι ο στρατηγός της Αστυνομίας ήταν ταυτισμένος με τον αρχηγό της Μαφίας και συνέστησε ανοιχτά στον βουλευτή «να δίνει τα τοκογλυφικά λίγα – λίγα γιατί θα πάθει ο γιος μεγάλο κακό»! Αλήθεια; Ψέματα; Θα το βρει η Δικαιοσύνη, η οποία θα εξετάσει και τι ακριβώς έκανε με αυτό το κύκλωμα και στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που έχει ακουστεί στους «χειριστές» της «λίστας Λαγκάρντ». Κι αυτό το στέλεχος καταγγέλλεται!

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 1: «Συνεργοί στο κύκλωμα τραπεζικά στελέχη»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι γνωρίζετε για το τοκογλυφικό κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα, περιγράφοντας λεπτομερώς τη δράση αυτού, ήτοι: ποια τα μέλη και η δομή του κυκλώματος; Ποιος ο ρόλος του καθενός (αρχηγός, υπαρχηγός και εισπράκτορες – περιφερειακά μέλη) και ποιο το ποσοστό τοκογλυφίας που λάμβαναν για τα ποσά που δάνειζαν.

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Στην Κέρκυρα δραστηριοποιείται την τελευταία δεκαετία μία συμμορία που αποτελείται από Κερκυραίους και αθιγγάνους, οι οποίοι έχουν εγκληματική δραστηριότητα με τοκογλυφίες, εκβιασμούς, εμπόριο ναρκωτικών, οργάνωση κλοπών κ.λπ. Οι τόκοι που λάμβαναν ξεπερνούσαν το 10% μηνιαίως. Επικεφαλής της οργάνωσης είναι ο Ιωάννης ΧΑΛΚΙΑΣ, ο οποίος ηγείται ομάδας Κερκυραίων «Επενδυτών» και χρησιμοποιούν σαν εισπράκτορες και εκτελεστικά όργανα ομάδα από τσιγγάνους, που έχουν αρχηγό τον Σωτήρη ΚΑΡΑΦΑΝΤΕΛΟ και τον Θεόδωρο ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ. Το κύκλωμα αυτό έχω καταγγείλει ενώπιον των εισαγγελικών αρχών από το 2009, αντίγραφα μέρους των καταγγελιών μου αυτών σας προσκομίζω, στα οποία αναφέρονται λεπτομερώς όλα τα προαναφερόμενα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε πέσει θύμα από το ανωτέρω τοκογλυφικό κύκλωμα της Κέρκυρας; Περιγράψτε με κάθε λεπτομέρεια από ποιους ανθρώπους; πόσα χρήματα δανειστήκατε και πόσα χρήματα σας ζητούσαν να επιστρέψετε (με το επιτόκιο); Τι ζημιά υπέστης συνολικά; Είχατε δεχθεί ποτέ απειλές για τη ζωή σας ή μελών της οικογενείας σας, ώστε να σας αποσπάσουν παρανόμως χρήματα και σε θετική περίπτωση από ποιους;

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Έχω πέσει θύμα τοκογλυφίας, απειλών και εκβιασμών από τα μέλη του ανωτέρω κυκλώματος, στοιχεία όπως χρηματικά ποσά και πρόσωπα αναφέρονται στις μηνυτήριες αναφορές μου προς τις Εισαγγελικές Αρχές Κέρκυρας και στα Α.Τ. και Τ. Ασφαλείας Λ. Πύργου, τις οποίες σας προσκόμισα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχει υποπέσει στην αντίληψή σας αν στο τοκογλυφικό κύκλωμα της Κέρκυρας εμπλέκονται και δημόσιοι υπάλληλοι και σε θετική περίπτωση ποιοι είναι αυτοί και με ποιο τρόπο;

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Είμαι πεπεισμένος και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το κύκλωμα αυτό προστατεύεται από υψηλά ιστάμενους κρατικούς λειτουργούς της Κέρκυρας. Ενώ από το 2009 δημόσια με συνεντεύξεις σε μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και με μηνυτήριες αναφορές, καταγγέλθηκαν όλες οι ανωτέρω κακουργηματικές πράξεις, σήμερα μετά από τέσσερα (4) χρόνια, αγνοείται η τύχη τριών μηνύσεων που έχω καταθέσει και αρκετών αναφορών. Ο εγκαλούμενος από πολλούς Κερκυραίους για τοκογλυφία Θεόφιλος ΠΑΓΓΑΛΗΣ από το 2008 υποστήριζε ότι η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. ΝΤΑΪΡΟΥΣΗ διέμενε δωρεάν σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας της οικογενείας του στο Μαντούκι Κέρκυρας και ότι δεν μπορούσε να τον ακουμπήσει κανείς και είχε την κάλυψη της Εισαγγελέως. Ο ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (αθίγγανος) είναι κουμπάρος με τον Υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας (…). Το 2009 ο υποστράτηγος (…) σταμάτησε σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας τον πατέρα μου Αλέξανδρο ΔΕΣΥΛΛΑ (πρώην βουλευτή Κέρκυρας) και του είπε να κοιτάξει ο γιος του να πληρώσει τους τσιγγάνους, γιατί κινδυνεύει. Μας έκανε έκπληξη αυτή η παρότρυνση, με δεδομένο ότι γνώριζε ότι οι οποιεσδήποτε απαιτήσεις υπήρχαν ήταν προϊόν εγκληματικών πράξεων και θα περιμέναμε να μας παροτρύνει να τις καταγγείλουμε και όχι να πληρώσουμε χρήματα που δεν οφείλαμε. Έχω δει πολλές φορές στο σπίτι του ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ στην περιοχή Ποντή Κέρκυρας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του υποστράτηγου (…) με πινακίδα ΚΥΚ – 1877 μάρκας SCODA OCTAVIA χρώματος μαύρο και τους έχω δει πολλές φορές σε εστιατόρια να τρώνε μαζί. Όλα αυτά τα χρόνια παρείχε κάλυψη στην οικογένεια ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ σε ό,τι «βρώμικο» υπάρχει στο νησί. Ξεκίνησε το 2010 μία έρευνα από την Ασφάλεια Κέρκυρας και τον Υποδιευθυντή αυτής κ. Μάνθο ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ. Δώσαμε τις πρώτες καταθέσεις, έγιναν οι πρώτες έρευνες, αλλά ξαφνικά έγινε μετάθεση του Υποδιευθυντή κ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ στη Διεύθυνση Αεροδρομίου της Κέρκυρας και έκτοτε η δικογραφία, που είχε σχηματισθεί, αγνοείται. Πριν από ένα (1) χρόνο περίπου, πήγαμε στην Αθήνα, στα κεντρικά της Υ.Π.Ε.Ε στον Ταύρο με έτερο θύμα του κυκλώματος την κ. Σοφία ΛΑΖΑΡΗ και συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή αυτής τον κ. ΛΕΚΚΑ και καταθέσαμε πάρα πολλά έγγραφα που πιστοποιούσαν τη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ μαύρου χρήματος, από το οποίο το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει μεγάλα χρηματικά ποσά. Του είχαμε επισημάνει ότι στο κύκλωμα αυτό της Μαφίας της Κέρκυρας εμπλέκονται και υπάλληλοι της Υ.Π.Ε.Ε. Κέρκυρας και μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνει έρευνα από κλιμάκιο των Αθηνών. Και αυτή η καταγγελία μας αγνοείται. Το ανήκουστο είναι ότι μέλη του κυκλώματος αυτού, ένα χρόνο μετά από τις δικές μας μηνύσεις, μας μήνυσαν για ψευδή καταμήνυση και οι υποθέσεις αυτές προχώρησαν πριν από τις δικές μας. Συνεργοί στο κύκλωμα αυτό είναι και αρκετά τραπεζικά στελέχη, τα οποία με διάφορες προφάσεις δεν μας έχουν παραδώσει το σύνολο των επιταγών εκδόσεώς μας, τις οποίες είχαμε πληρώσει τους τοκογλύφους μέσω των τραπεζών τους με κομιστές μέλη της συμμορίας, στοιχεία που αναφέρονται και αυτά στις μηνυτήριες αναφορές που σας προσκόμισα.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 2: «Είναι με το μέρος τους ο κουμπάρος του, ο Ταξίαρχος»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι προσήλθες να καταθέσεις;

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Περί το μήνα Απρίλιο ή Μάιο του έτους 2008 συναντηθήκαμε τυχαία με τον ΔΕΣΥΛΛΑ Γεώργιο στην οικία του ΚΑΡΑΦΑΝΤΑΛΟΥ Σωτηρίου προκειμένου πληρώσουμε τον μηνιαίο παράνομο τόκο εγώ στον ΚΑΡΑΦΑΝΤΑΛΟ Σωτήριο και ο ΔΕΣΥΑΛΑΣ στον ΚΑΡΑΦΑΝΤΑΛΟ και στον ΑΡΣΙΣΤΟΠΟΥΑΟ Θεόδωρο. Έτσι λοιπόν στη συνάντησή μας στην οικία του ΚΑΡΑΦΑΝΤΑΛΟΥ παρίστατο και ο ΑΡΙΣΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος. Εκεί ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση ο ΔΕΣΥΛΛΑΣ και με τους δύο για τον παράλογο υψηλό τόκο που του ζητούσαν. Στη συζήτηση παρενέβην και εγώ γιατί και από μένα ο ΚΑΡΑΦΑΝΤΑΛΟΣ ζητούσε μεγάλο τόκο. Ο ΔΕΣΥΛΛΑΣ εκεί αγανακτισμένος τους είπε ότι θα κάνει μήνυση για τοκογλυφία πράγμα που είπα και εγώ. Τότε ο ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ είπε «Δε θα βγάλετε άκρη ό,τι μηνύσεις και να κάνετε γιατί ο νόμος είμαστε εμείς, κουμπάρος μου είναι ο (…) ο Διευθυντής της Αστυνομίας και θα με βγάλει λάδι, τόσα παίρνει από εμάς, νομίζεις δε θα μας καλύψει;». Αμέσως μετά από αυτό το επιβεβαίωσε και ο ΚΑΡΑΦΑΝΤΑΛΟΣ λέγοντας «εμ, τι νομίζεις, εμείς είμαστε το κράτος». Εγώ με τον ΔΕΣΥΛΛΑ κοιταχτήκαμε με νόημα και η αλήθεια είναι ότι φοβηθήκαμε. Στα τέλη του έτους 2010 ή και αρχές του έτους 2011 είχα δει κατ’ επανάληψη τα αυτοκίνητα, μάρκας «BMW 5» χρώματος ασημί και «AUDI Q7» χρώματος μαύρου του ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ σταθμευμένα εντός του χώρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα μπροστά από τη σκοπιά και πάνω στο πεζοδρόμιο. Μια φορά μάλιστα ήρθα σε λεκτική αντιπαράθεση με τον σκοπό γιατί δεν με άφηνε να σταθμεύσω, ενώ το αυτοκίνητο του ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ήταν πάνω στο πεζοδρόμιο. Τα αυτοκίνητα τα είχα δει γιατί πήγαινε σχεδόν καθημερινά στο γραφείο της δικηγόρου μου, που βρίσκεται πλησίον της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι είχα δει τον ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ Θεόδωρο και τον γιο του Κωνσταντίνο να κρατάνε πολυτελέστατα καλάθια με ποτά και πιθάρια με λουλούδια και να ανεβαίνουν με αυτά τα σκαλιά της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Τέλος, θέλω να προσθέσω ότι όταν είχα συνάντησα τον ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ Θεόδωρο στα δικαστήρια, όπως σας είχα αναφέρει σε προγενέστερη κατάθεσή μου, βρισκόμουν εκεί με τον σύζυγο της κ. ΜΠΕΜΠΟΝΗ, ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ Λάμπρο, σε υπόθεση του τελευταίου με τον ΚΑΣΣΙΩΤΗ με μάρτυρα υπεράσπισης τον ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ και αυτός παρουσία όλων μας με πλησίασε και με κάλεσε στην οικία του με το πρόσχημα ότι θα με βοηθούσε. Συγκεκριμένα, μου είπε να τα βρούμε και να πάω σπίτι του για να πιούμε κρασί. Ήθελε να μεσολαβήσει για πάρω τα χρήματά μου πίσω και το κτήμα που είχαν πάρει ο ΚΑΡΑΦΑΝΤΑΛΟΣ με τον ΧΑΛΙΚΙΑ, τονίζοντάς μου για άλλη μία φορά να μην το ψάχνω με το Νόμο, γιατί είναι με το μέρος τους ο κουμπάρος του ο Ταξίαρχος.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 3: «Κοίταξε ο γιος σου να τακτοποιήσει κάτι οφειλές…»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι γνωρίζετε σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Δεσύλλας σε κατάθεσή του αναφορικά με τα όσα σας είχε πει ο υποστράτηγος (…) προ λίγων ετών.

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Είμαι πρώην Βουλευτής και μόνιμος κάτοικος Κέρκυρας. Ο γιος μου, πριν από μερικά χρόνια, είχε πέσει θύμα των τοκογλυφικών κυκλωμάτων της Κέρκυρας, τα οποία του είχαν αποσπάσει τεράστια χρηματικά ποσά. Έτσι, ο γιος μου μετά από συνεχείς απειλές σε βάρος του και της οικογενείας του, αναγκάστηκε να φύγει από Κέρκυρα και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Ο γιος μου απ’ όσο γνωρίζω είχε καταφύγει εδώ και χρόνια στις Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές. Η οικογένειά μου δεχόταν συνεχείς απειλές και πιέσεις ώστε ο γιος μου να καλύψει στους τοκογλύφους τις «δήθεν» υποχρεώσεις του (τοκογλυφίες), παρά του ότι του είχαν αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά. Προσφάτως ενημερώθηκα από το γιο μου ότι γίνεται έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας για τα τοκογλυφικά κυκλώματα της Κέρκυρας, καθώς και ότι και ο ίδιος κλήθηκε για σχετική κατάθεση. Σας καταθέτω, κληθείς από την Υπηρεσία σας και ερωτηθείς σχετικά με τα όσα ανέφερε ο γιος μου σε κατάθεσή του για τα όσα μου είχε πει ο υποστράτηγος (…), τα ακόλουθα: Πριν από μερικά χρόνια, πιθανόν το έτος 2009, διασταυρωθήκαμε πεζοί επί της οδού Γεωργίου Θεοτόκη στο πεζοδρόμιο περίπου 20 μέτρα πριν από τη διασταύρωσή της με την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, οπότε με σταμάτησε και μου είπε: «Κοίταξε ο γιος σου να τακτοποιήσει κάτι οφειλές με τους γύφτους, γιατί μπορεί να συμβεί κανένα μεγάλο κακό». Δεν του έδωσα καμία απάντηση και συνέχισε λέγοντας: «Δώστε τα λίγα – λίγα». Εγώ εξεπλάγην και δεν του είπα τίποτε, πλην όμως επειδή ανησύχησα και το ανέφερα στην οικογένειά μου. Μου προκάλεσε μεγάλη ανησυχία γιατί ήταν η περίοδος που δεχόμαστε στην οικογένειά μου αφόρητες απειλές και πιέσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για ποιο λόγο δεν καταγγείλατε το περιστατικό αμέσως στις Δικαστικές ή Αστυνομικές Αρχές;

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Είχα πληροφορηθεί ότι την περίοδο αυτή η Υποδ/νση Ασφαλείας Κέρκυρας ασχολείτο πολύ ενεργά με την υπόθεση της τοκογλυφίας και πίστευα ότι θα υπήρχαν άμεσα αποτελέσματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σχέση είχατε με τον (…);

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ήμουν γνωστός με τον (…), καθόσον ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας και πολλές φορές είχαμε βρεθεί στην Ταβέρνα, του ΜΗΛΙΩΤΗ Στάθη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχατε συζητήσει ποτέ στο παρελθόν με τον (…) για το μπλέξιμο που είχε ο γιος σας με τους τοκογλύφους, ώστε να δικαιολογείται αυτή του η παρέμβαση;

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι, ουδέποτε είχα την παραμικρή συζήτηση μαζί του για το θέμα αυτό.

Πηγή: www.paraskhnio.gr

 

Exit mobile version